Austrumu slimnīca: Omikrona gaitu izšķirs sabiedrības uzvedība (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. lustratīvs attēls.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. lustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Jau šobrīd vadības darba grupas izskata dažādus plānus, kā strādāt tad, kad omikrons būs dominējošais vīrusa variants, vēsta Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta raidījums "Panorāma".

Rīgas Austrumu slimnīcas piecās dažādās klīnikās ārstējas 184 Covid-19 pacienti, un Covid-19 gultu noslodze patlaban ir 65%.

Šobrīd pārpildītas ir terapijas nodaļas, kamēr Covid-19 nodaļās ir brīvas gultas, jo omikrona paveids tā nepļauj pacientus. Taču slimnīcas Bīstamo infekciju nodaļas vadītāja Inga Vikmane lūdz sabiedrību aizmirst ķildas, strīdus un koncentrēties uz četrām līdz sešām smagām nedēļām. "Lūdzu, palīdzam paši sev, domājam par savu veselību, saviem tuviniekiem. Valkājam maskas, vēdinām telpas. Omikrons ir ļoti lipīgs, un pirmajās dienās nav simptomu," stāstīja Vikmane.

Vadības līmenī tiek modelēts, kā situācija var attīstīties, un prognozes nav iepriecinošas.

Plašāk skaties sižetā!

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu