Daugavpilī sola atbalstu sarežģītā materiālā situācijā nonākušiem iedzīvotājiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Daugavpilī sarežģītā materiālā situācijā nonākušiem iedzīvotājiem būs pieejams atbalsts norēķiniem par apkuri.

Pašvaldība skaidro, ka Daugavpilī deklarētās personas, kuras nonākušas sarežģītā materiālā situācijā, palielinātos maksājumiem par apkuri, var saņemt pašvaldības atbalstu ar mājokļa uzturēšanu saistīto izdevumu segšanai.

Mājokļa pabalsta apmērs visā valstī tiek noteikts, izmantojot vienotu pieeju jeb formulu. Šajā formulā tiek ņemts vērā valsts noteiktā garantētā minimālā ienākuma līmenis, proti, 109 eiro pirmajai vai vienīgai personai mājsaimniecībā un 76 eiro katrai nākamajai personai mājsaimniecībā, ar mājokļa izmantošanu saistītās faktiskās izmaksas, un mājsaimniecības faktiskie ienākumi, līdz ar to, mājokļa pabalsta apmērs katru mēnesi var mainīties.

Mājokļa pabalsts tiek piešķirts saskaņā ar trūcīgas vai maznodrošinātās mājsaimniecības statusa esamību, statusa derīguma laikā. Trūcīgas mājsaimniecības ienākumu slieksnis ir 272 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 190 eiro pārējām personām mājsaimniecībā, bet maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis ir 436 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 305 eiro pārējām personām mājsaimniecībā.

Mājokļa pabalstu var saņemt arī bez trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusa, bet ienākumu un materiālās situācijas izvērtēšana notiek tāpat kā personām ar statusu, un ir jāiesniedz dokumenti iztikas deklarācijas aizpildīšanai.

Līdz 31.maijam, aprēķinot mājokļa pabalsta apmēru atsevišķi dzīvojošai pensijas vecuma personai, personai ar invaliditāti un mājsaimniecībai, kuras sastāvā ir tikai pensijas vecuma personas vai personas ar invaliditāti, garantētā minimālā ienākuma sliekšņu summai piemēro koeficientu "2" vai "2,5", kas paredz lielāku klientu skaitu, kas var saņemt mājokļa pabalstu.

Tā kā līdz 31.maijam atsevišķi dzīvojošai pensijas vecuma personai, personai ar invaliditāti un mājsaimniecībai, kuras sastāvā ir tikai pensijas vecuma personas vai personas ar invaliditāti, ir iespēja saņemt lielāku mājokļa pabalstu, Sociālais Dienests aicina iedzīvotājus iesniegt iesniegumu, rēķinus un citus dokumentus cietā kurināmā saņemšanai līdz 31.martam.

Mājokļa pabalsts tiek izmaksāts pakalpojuma sniedzējam vai kā izdevumu kompensācija klientam uz kontu. Pabalsts tiek pārskaitīts tam pakalpojumu sniedzējam, no kura tika iesniegti rēķini.

Sociālais dienests aicina neveidot rindas un iesniegt dokumentus attālināti, parakstot ar drošu elektronisko parakstu un nosūtot elektroniski uz dienesta "e-pastu socd@socd.lv".

Iesniegumu var atstāt dokumentiem paredzētās pastkastēs Lāčplēša ielā 39, Vienības ielā 8, Liepājas ielā 4 vai nosūtot pa pastu.

Rēķinus katru dienu var iemest pasta kastītēs Lāčplēša ielā 39, Vienības ielā 8, kā arī rēķinus var sūtīt elektroniski uz e-pastu "rekini@socd.lv".

Jau ziņots, ka "Daugavpils siltumtīklu" siltumenerģijas tarifa kāpums no februāra, pēc precizētajiem datiem, plānots 64,4% apmērā, kamēr sākotnēji kāpums bija paredzēts 169,5% apmērā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Atbilstoši "Daugavpils siltumtīklu" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegtajam siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu precizējumam piedāvātais gala tarifs ar akcīzes nodokļa komponenti 1,19 eiro par megavatstundu (MWh) paredzēts 93,65 eiro apmērā par MWh bez pievienotās vērtības nodokļa pretstatā sākotnēji paredzētajiem 153,52 eiro par MWh.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu