Brūvers: Iespējams, ka Ukrainā kaut kas sakustēsies (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

"Iespējams, ka Ukrainā kaut kas sakustēsies, jo tā nevar būt, ka tur tik milzīgi spēki savilkti un tie vienkārši stāvēs vēl kādu gadu - tiks baroti un uzturēti," šādu viedokli Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" pauda bijušais “Radio Brīvā Eiropa” žurnālists, Liepājas bīskaps emeritus Pāvils Brūvers. 

Komentējot situāciju Ukrainā, Brūvers pauda viedokli, ka tādā pašā nervu saspīlējumā un sastrēgumā pavadīsim arī nākamo gadu. "Es neticu, ka tas varētu tik ātri notikt. Iespējams, ka Ukrainā kaut kas sakustēsies, jo tā nevar būt, ka tur tik milzīgi spēki savilkti un tie vienkārši stāvēs vēl kādu gadu - tiks baroti un uzturēti. Es laikam tāds vieglprātīgs esmu, mani personīgi nekas nebaida.

Man tikai ir rūpes par maniem mazbērniem."

Taču viņš uzskata, ka viss ir iespējams. "Krievija varētu visādus brīnumus darīt. Bet man ir pārliecība, ka demokrātiskā pasaule, mūsu rietumu pasaule gūs virsroku. Varbūt uz brīdi būs kas grūtāks, iespējams, bažas ir par to," 

Intervijā ar žurnālistu Gundaru Rēderu Brūvers atminējās 1974. gadā piedzīvoto. Laiku, kad viņu Rīgā arestēja par socioloģiskas aptaujas veikšanu, ko padomju vara uzskatīja par varas apmelošanu. "Tas iesākās 1973. gada ziemā. Es tajā laikā biju ceturtā kursa students medicīnas institūtā. Ļoti interesantas lekcijas bija, tā man bija tāda sirdslieta. Šīs studijas bija mana aizraušanās. Īpaši man patika, mums bija tāds docents Ārons. Viņš lasīja higiēnas lekcijas. Viena no atziņām, ko viņš lika pie sirds, bija, ka ļoti daudz slimību rodas no tā, ka cilvēki nepareizi dzīvo - neievēro higiēnu, ēšanas paradumus. Tādēļ viņš mums mācīja rīkot aptaujas, lai noskaidrotu, ko cilvēki dara, ko ēd, kā guļ. [..]

Un man ienāca prātā, ka mums ir diezgan daudz dažādu saslimšanu no tā, ka mēs dzīvojam padomju režīmā," teic Brūvers.

Visu interviju skaties šeit.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu