Foto ⟩ Aizmirstās sejas. Unikāli cilvēku portreti no senām itāļu kapsētām (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

36 gadus vecā Laura Sinjorelli ir itāļu fotogrāfe, kuru aizrauj fascinējošā pagātne, kas atspoguļojas senos cilvēku portretos. Tie ir cilvēki, kuri jau sen ir aizgājuši, taču kuru piemiņa uz mūžīgiem laikiem iekapsulēta reizēm pat biedējošos attēlos.

Iespējams, fotogrāfes pašas apsēstība ar visu mirušo saistīta ar to, ka arī viņas vecāki aizgāja no šīs pasaules vēl tad, kad Laura bija jauna.

Viņas uzņemtie portreti ir atrodami arī sociālo tīklu vietnē “Instagram”, lielākoties tie ir atrasti Itālijas kapsētās. Kā stāsta fotogrāfe, šie attēli pasaka par cilvēku daudz vairāk, nekā ierasts domāt.

Piemēram, itāļiem uz katra kapakmens ir arī mirušā cilvēka portrets, savukārt citās Eiropas valstīs šī tradīcija nav tik izteikta.

Tikpat aizraujoši ir pētīt portretu māksliniecisko vērtību, kapsētu pieminekļus, kapakmeņu gravējumus.

Lielākoties fotogrāfes interešu lokā ir portreti no 1800. līdz 1900. gadiem, reprezentējot pirmos mēģinājumus tālaika fotomākslā.

“Kamēr apmeklēju kapsētas, paralēli fotografēšanai es kārtīgi izpētīju šo cilvēku sejas. Tad es nolēmu atvērt savu “Instagram” kontu, kas veltīts tieši šādam saturam, kas daudziem tomēr varētu šķist pārāk savāds, lai es to publicētu savā personiskajā “Instagram” kontā.

Tā nu radās šī te kolekcija.

Ir aizraujoši vērot tālaika modi, cilvēku sejas, nostādītās pozas, katra no šīm detaļām kaut ko pavēsta par konkrēto personu.

Vēl viena interesanta lieta – itāļu senie personvārdi, kādus mūsdienās reti sastapt.

Es vienmēr cenšos būt maksimāli diskrēta šo kapakmeņu fotografēšanas procesā, jo kādam tuviniekam tas varētu šķist aizskaroši.

Tādēļ es lielākoties meklēju tādus kapus, kas vairs netiek apmeklēti. Es dodu šiem cilvēkiem iespēju vēl vienai dzīvei, pēc vairākiem simtiem gadu,” tā savu darbu raksturo fotogrāfe Laura Sinjorelli.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu