Bez uzraudzības atstāts suns pārkož stirnai rīkli. Jēkabpils novadā uzdarbojas bīstami plēsēji (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

Jēkabpils novada Krustpils pagasta iedzīvotāji satraukti par nepieskatītu suņu sirošanu apkaimē un meža zvēru plosīšanu, vēsta TV3 raidījums “Bez Tabu”. Iedzīvotāji vaino suņu saimniekus nolaidībā, bet medniekiem nav ļauts likvidēt savā vaļā klīstošos, neprognozējamos dzīvniekus.

“Bez Tabu” redakcijā vērsusies Krustpils pagasta Darvasbrenču ciema iedzīvotāja Ilze.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījumam "Bez Tabu" iesūtītā aculiecinieka video

Viņa raidījuma komandai uzrādīja video, kuros iemūžināts no ķēdes norāvies suns, kas nomedījis grūsnu stirnu un to saplosa, atrodoties svešā īpašumā.

“Suns bija norāvies no ķēdes. Stirna bija devusies pāri laukam, kas ir mana zeme, kur gāja arī suns. Tur stirnu atrada mans vīrs. Stirna bija pusaizkosta.

Suns pārkoda rīkli, kādu pusstundu stirna mocījās agonijā,”

šausmas atstāsta Ilze.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

Viņa pavēstīja, ka iepriekš apkaimes laukos un mežos redzēti pat suņu bari, kas uzbrūk meža zvēriem.

“Apkaimes lauki ir sakopti, tāpēc ļoti labi var redzēt, kā tie suņi siro. Citreiz viņi iet pāri laukam, citreiz iet pa ceļu un tad ieiet laukā un aiziet meža virzienā,”

sacīja Ilze.

Citi raidījuma “Bez Tabu” uzrunātie iedzīvotāji apstiprināja, ka apkaimē klīst suņi.

Dzīvnieki klīst baros un iemācījušies plēsēju manieres.

Melno suni, ko iemūžināja plosām stirnu, iedzīvotāji bieži redzējuši vienā no apkaimes saimniecībām, kurā, kā stāstīja iedzīvotāji, ir daudzi suņi, kurus tur dzīvojošie nepieskata.

Sievietei, kurai pieder suns, ir vairākkārt aizrādīts, ka suns nedrīkst viens skriet apkārt. Taču netālu esošā īpašuma saimniece Kristīne saka, ka suns nav viņas, tikai tur pieklīst.

Sieviete savās mājās īslaicīgi uzņem klīstošus dzīvniekus, viņus pabaro, pēc tā suņi dodas savās gaitās.

Savukārt Pārtikas un veterinārais dienests Kristīnei atgādināja, ka par svešu suņu pieklīšanu jāziņo pašvaldībai, lai atsūtītu ķērājus un nogādātu suni patversmē.

Tad jāpārliecinās, vai dzīvnieki ir čipēti, un jāsameklē tiem saimniekus. PVD saņēma sūdzības ar video no iedzīvotājiem par stirnas plosīšanas gadījumu.

Ir sākta administratīvā lieta, kuras ietvaros meklē suņa saimnieku, nolemts pārbaudīt arī Kristīnes “suņu fermu”, tā to dēvē vietējie apkaimes iedzīvotāji.

Īpašnieka pienākums ir nodrošināt, lai viņa mājas dzīvnieks neapdraud citus dzīvniekus un cilvēkus. Ja dzīvnieks nodarījis fizisku kaitējumu citam dzīvniekam, pienākas sods no 70 līdz 1875 eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu