Par nodokļu samazināšanu elektrībai un gāzei "Manabalss.lv" savākti 10 000 parakstu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Iedzīvotāju iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savākti nepieciešamie 10 000 parakstu par nodokļu samazināšanu elektrībai un gāzei visiem iedzīvotājiem.

Iniciatīvu iesniedza Olga Vinogradova, kura aicina uz terminētu periodu samazināt kādu no nodokļiem, kas ietekmē iedzīvotāju gala maksājumu par elektroenerģiju un gāzi - pievienotās vērtības nodokli (PVN) vai dabas resursu nodokli.

Viņa piedāvā to darīt līdz cenu normalizācijai tirgū vai vismaz līdz apkures sezonas beigām.

Vinogradova uzskata, ka ir nepieciešams šādus grozījumus veikt jau tuvākajā laikā. "Slogs uz Latvijas mājsaimniecībām ir jau tagad, un valstij saviem iedzīvotājiem arī šīs krīzes situācijā ir jābūt pretimnākošai," paudusi parakstu vākšanas iniciatore.

Viņa akcentēja, ka šie grozījumi Latvijas sabiedrībai palīdzēs "pārdzīvot" šo ziemu, vienlaikus piebilstot, ka cenu kāpumu par elektrību un gāzi jau ir grūti izturēt daudziem iedzīvotājiem.

Iegūstot 10 000 iedzīvotāju atbalstu, iniciatīva tiks iesniegta izvērtēšanai parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, kur tā lems par iniciatīvas nodošanu tālākai izvērtēšanai citai Saeimas komisijai.

Jau ziņots, ka valdību veidojošie politiskie spēki ir konceptuāli vienojušies par atbalsta paketi iedzīvotājiem un uzņēmumiem saistībā ar strauji pieaugošajām energoresursu cenām. Jaunās atbalsta paketes kopējā summa ir aptuveni 250 miljoni eiro. Galīgo lēmumu par atbalsta paketi plānots pieņemt valdības sēdē otrdien, 25.janvārī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu