Līdz šim vakcināciju pret Covid-19 sākuši 70,73% iedzīvotāju (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Līdz šim vakcināciju pret Covid-19 sākuši 70,73% iedzīvotāju, liecina uz Nacionālā veselības dienesta un Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem balstītie aprēķini.

Saskaņā ar CSP datiem 2021.gada jūlija sākumā Latvijā bija 1 882 200 iedzīvotāju. LETA aprēķini liecina, ka Latvijā vakcinācijas procesu sākuši 70,73% no visiem iedzīvotājiem. Vakcinācijas procesu ir pabeiguši 68,09%.

Rēķinot uz visu iedzīvotāju skaitu, 21,12% ir saņēmis arī balstvakcīnu. Savukārt no tiem, kas vakcinācijas procesu ir noslēguši, balstvakcinējies ir 31% iedzīvotāju.

Ceturtdien pret Covid-19 Latvijā vakcinējušies 7028 cilvēki, lielākā daļa - 5760 - saņēmusi balstvakcīnu. Savukārt pirmreizējo vakcināciju veikuši tikai 630 cilvēki. Visi minētie dati gan vēl var mainīties, jo daudzas vakcinācijas iestādes datus par vakcinētajiem sistēmās ievada ar vairāku dienu nobīdi.

Ceturtdien kopumā vakcinēties varēja 280 iestādēs, kas ir mazāk nekā dienu iepriekš, kad šāda iespēja bija 308 vietās. Visvairāk vakcīnu devu pirmdien izlietots AS "Veselības centru apvienība" un SIA "Veselības centrs 4", kā arī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā.

Līdz šim pret Covid-19 vakcinēti 5872 bērni vecumā no pieciem līdz 11 gadiem, tostarp 447 no viņiem ir pabeiguši vakcinācijas procesu, saņemot abas devas.

Latvijā ir pieejamas četras lietošanai Eiropas Savienībā apstiprinātās vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson", taču "AstraZeneca" vakcīnu zemā pieprasījuma dēļ Latvijā faktiski vairs nelieto, un arī "Johnson&Johnson" vakcīnu izmantošana arvien samazinās, jo eksperti atzīmējuši tās salīdzinoši mazāko efektivitāti. 2020.gada decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet masveidīgāka iedzīvotāju vakcinēšana sākās 2021.gada marta izskaņā. Latvijā vakcīnas pret Covid-19 iedzīvotājiem ir pieejamas no piecu gadu vecuma.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu