VIDEO ⟩ Unikāla glābšanas operācija: dronā piesieta desiņa Lielbritānijā palīdz izglābt suni (3)

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijā unikālā veidā no ieskalošanas jūrā izglābts kāds suns, kurš sauszemē izvilināts ar aromātisku desiņu, kura piesieta pie drona, ziņo britu mediji.

Džeka Rasela terjera sunīte vārdā Millija bija izmaukusies no pavadas un aizskrējusi nezināmā virzienā.

Vēlāk viņu atrada kādā palienes pļavā netālu no Portsmutas. Pieaugušie paisuma draudi liecināja, ka Millija jebkurā brīdī varētu tikt ieskalota jūrā, tāpēc glābēji devās palīgā.

Policija, ugunsdzēsēji un krasta apsardze četras dienas nenogurstoši centās viņu izglābt, taču palika bez rezultāta, jo, pat ar kajaku piebraucot, Milliju neizdevās izglābt.

Pamazām samazinājās izredzes, ka Millija un viņas saimnieki atkal satiksies. Tomēr kādam glābējam radās neparasta ideja - pie drona piestiprināt desiņu, cerot suni aizvilināt uz drošu vietu.

Foto: Reuters/ScanPix

"Tā bija neprātīga ideja. Kāds vietējais iedzīvotājs sagādāja mums desiņu. Mēs to iesējām auklā," saka viens no glābējiem.

Par laimi, "cīsiņa stratēģija" nostrādāja un suns sekoja desiņai, prom no pieaugušajiem paisuma draudiem uz drošību.

"Ja mēs nebūtu viņu aizveduši prom no šīs vietas, plūdmaiņas būtu viņu, iespējams, noslīcinājušas. Tas bija kaut kas tāds, ko mēs nekad iepriekš nebijām izmēģinājuši. Desiņa bija pēdējais glābiņš," saka glābējs. Viņš apstiprina, ka šāda veida glābšanas operāciju varētu mēģināt veikt arī citos negadījumos.

Glābšanas operācija izvērtās daļēji veiksmīga, jo suns vēlreiz aizmuka prom nezināmā virzienā. Pēc divām dienām Millija tika atrasta sveika un vesela kādā purvainā vietā.

"Mani pārņēma atvieglojums. Tas bija vienkārši fantastiski, ka viņa atkal ir mājās." saka Millijas saimniece.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu