Lielbritānija no Ukrainas evakuēs daļu vēstniecības personāla (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānija sākusi no vēstniecības Kijevā evakuēt daļu personāla, tādējādi reaģējot uz arvien pieaugošajiem draudiem, ka Krievija atkal varētu iebrukt Ukrainā, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

No vēstniecības Kijevā paredzēts evakuēt aptuveni pusi personāla.

Lielbritānijas gan amatpersonas uzsvēra, ka diplomātiem neesot konkrētu draudu, tāpēc viņi turpināšot darbu Ukrainā.

Par personāla evakuāciju no vēstniecības Ukrainā paziņojušas arī ASV.

ASV likušas pamest Ukrainu Kijevas vēstniecības diplomātu ģimenēm, "ņemot vērā Krievijas militāro darbību arvien turpinošos draudu dēļ", svētdien pavēstīja Valsts departaments.

Vašingtona arī devusi rīkojumu par vēstniecības darbinieku "brīvprātīgu" evakuāciju, kā arī mudinājusi ASV pilsoņus, kas atrodas Austrumeiropas valstī, "apsvērt izceļošanu tagad, izmantojot komerciālās vai citas privāti pieejamās transporta iespējas".

Savukārt Eiropas Savienība (ES) aicinājusi nedramatizēt situāciju.

Eiropas Savienība nesekos ASV paraugam, kas nolēmušas izvest diplomātu ģimenes no Ukrainas, pirmdien pavēstīja ES augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels, piebilstot, ka nevajadzētu dramatizēt situāciju, kamēr sarunas ar Krieviju turpinās.

"Mēs nedarīsim to pašu, jo mums nav zināmi nekādi specifiski iemesli," sacīja Borels, ierodoties ES ārlietu ministru sanāksmē, kurā videokonferences režīmā piedalīsies arī ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

"Man nešķiet, ka mums vajadzētu dramatizēt, kamēr notiek sarunas, un tās notiek," norādīja ES augstākais diplomāts.

Jau vairākas nedēļās nerimst spriedze, ko izraisījusi Krievijas karaspēka koncentrācija pie Ukrainas robežām, Kijevā un Rietumos raisot bažas par vēl viena Krievijas iebrukuma gatavošanu.

Krievija noraida apsūdzības par iespējamu tās karaspēka iebrukumu Ukrainā. Kā apgalvo Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Maskava ieņem aizsardzības pozīcijas, jo bažījas, ka Kijeva pārmērīgi tuvinās ar NATO.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu