Atļauju lidojumiem saņem slovāku AirCar ar BMW motoru (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ar BMW darbināma lidojošā automašīna AirCar ir saņēmusi atļauju lidot. Sertifikācija būtībā nozīmē, ka firma ir tagad var sākt masveidā ražot lidmašīnas.

Slovākijas uzņēmums Klein Vision ir paziņojis par lidojumderīguma sertifikācijas procesa pabeigšanu savam pirmajam AirCar. Uzņēmuma vadība sacīja, ka no Eiropas Savienības atbildīgajām institūcijām saņemtā atļauja ļauj sākt lidojošo automašīnu masveida ražošanu. Tomēr firma ar modeļa laišanu tirgū nesteidzas, jo izstrādātāji plāno izlaist jaunas paaudzes AirCar, kas arī būs jāsertificē.

Video: Klein Vision

AirCar ir lidojoša automašīna ar spārniem, kuri nepieciešamības gadījumā ir pielokāmi gar sāniem, garumā izbīdāma aste, uz zemes mašīnu dzen 1,6 litru benzīna dzinējs no BMW ar 140 zirgspēkiem, bet gaisā par kustību uz priekšu gādā propellers, kas atrodas starp korpusu un astes bloku.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sertifikāta saņemšanai lidmašīna tika pārbaudīta atbilstoši Eiropas Aviācijas drošības aģentūras standartiem. AirCar tika testēts 70 stundas, kuru laikā automašīna pacēlās gaisā un nolaidās uz zemes vairāk nekā 200 reizes.

Lai gan slovāku firma jau spēj sākt masveida ražošanu, inženieri plāno izlaist jaunu gaisa automobiļa versiju, kas spēj paātrināties līdz 300 kilometriem stundā, bet nolidojamais attālums ir aptuveni 1000 kilometru.

Foto: Ekrānuzņēmums no video
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu