Zīle: Eiropā ir jūtamas diezgan stipras domstarpības vairākos jautājumos (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

"Eiropā ir jūtamas diezgan stipras domstarpības vairākos jautājumos. Domstarpības ir gan ekonomikas jautājumos, gan militāros, piemēram par Ukrainu," tā Eiropas Parlamenta (EP) viceprezidents Roberts Zīle sacīja Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums".

Viņš uzsvēra, ka ne visas Eiropas Savienības (ES) valstis izprot, ka ģeopolitiskās intereses pašlaik ir daudz svarīgākas par ekonomiskajām interesēm.

"Mēs redzam, ka Krievija pārsvarā sarunājas ar ASV un bieži vien ES nemaz netiek šajās sarunās pieaicināta," pauž politiķis, papildinot, ka, protams, beigu beigās visas valstis, arī Latvija sarunās ar Krieviju iesaistās, kaut arī netiešā veidā.

Tāpat Zīle uzsver arī uz Vācijas valdības īstenoto politiku, kura ir ļoti pragmatiska, proti, kad vienas intereses ir svarīgākas par daudzām citām. Viņš uzskata, ka spiedienu palielina arī energoresursu cenas, jo Vācija ir ieinteresēta "Nord Stream 2" sertificēšanā.

Kā ziņots, jau vairākas nedēļas nerimst spriedze, ko izraisījusi Krievijas karaspēka koncentrācija pie Ukrainas robežām, Kijevā un Rietumos raisot bažas par vēl viena Krievijas iebrukuma gatavošanu.

Krievija noraida apsūdzības par iespējamu tās karaspēka iebrukumu Ukrainā. Kā apgalvo Putins, Maskava bažījas, ka Kijeva pārmērīgi tuvinās ar NATO.

Baidens vēl 7.decembrī videosamitā brīdināja Putinu, ka ASV noteiks Krievijai līdz šim nepieredzētas sankcijas, ja tā uzbruks Ukrainai.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu