Kremlis neapmierināts ar ASV izsludināto trauksmes gatavību 8500 karavīriem (107)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs
Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs Foto: Sputnik/LETA

Kremlis otrdien kritizēja ASV, ka tās saasina spriedzi Ukrainas krīzē, izsludinot trauksmes gatavību 8500 karavīriem.

"ASV saasina spriedzi," žurnālistiem sacīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. "Mēs vērojam šīs ASV darbības ar lielu satraukumu."

Peskovs arī apstiprināja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins nedēļas beigās runās ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu.

Francijas valdība paziņojusi, ka trešdien Parīzē tiksies Krievijas un Ukrainas amatpersonas kopā ar Francijas un Vācijas kolēģiem, cenšoties rast izeju no patlabanējā strupceļa.

ASV pirmdien noteica trauksmes gatavību 8500 karavīriem saistībā ar augošo saspīlējumu Ukrainā, un ASV prezidents Džo Baidens telefonsarunā ar sabiedrotajiem Eiropā centās uzturēt rietumvalstu vienotību pret Krievijas spiedienu.

Putins ir koncentrējis 100 000 karavīru Ukrainas robežas tuvumā, lai gan Krievija noraida apsūdzības par iespējamu tās karaspēka jaunu iebrukumu Ukrainā.

Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs sacīja, ka 8500 ASV karavīru ir "paaugstinātā trauksmes gatavībā", bet vēl netiek dislocēti uz Austrumeiropu. Lielākā daļa šo karavīru tiktu izmantoti, lai atbalstītu NATO Reaģēšanas spēkus, ja tos vajadzētu aktivizēt.

"Tas ir domāts (..) mūsu NATO sabiedroto iedrošināšanai," sacīja Kērbijs. "Tas sūta ļoti skaidru signālu Putinam, ka mēs nopietni uztveram mūsu saistības pret NATO."

Arī NATO ir paziņojusi, ka nosūta iznīcinātājus un kuģus sava austrumu flanga aizsardzības pastiprināšanai.

Komentāri (107)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu