Staķis: Stabiņi uz Rīgas ielām būs, kamēr satiksme tiks "nomierināta" (30)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Kamēr Rīgā uz ielām mirst cilvēki, kamēr pa ielām drāžas mašīnas, tikmēr mēs satiksmi mierināsim ar stabiņiem, tā raidījumā "1pret1" sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

"Sarkanās gaismas kamera, kas uzstādīta Teikā, gada laikā vien fiksējusi 9000 pārkāpumu. Redzam, ka dažiem šoferiem zīmes nenozīmē neko," sacīja Staķis. 

Viņš intervijā sacīja, ka tas notiks ar stabiņiem, ar kādu citu risinājumu, bet pašlaik mērs neredz kādu citu variantu, kas šoferu bezatbildību risinātu.

Jautājot domes priekšsēdētājam par projektiem, kas iesākti un jāpabeidz, Staķis pieminēja, piemēram, Deglava tiltu. Viņš ir drošs, ka tas tiks nodots ekspluatācijā.

"Mums ir jāpabeidz Austrumu maģistrāles 1. un 2. kārta, kā arī Skultes pārvads. Ir daudz dažādu projektu, kuri jāpabeidz tieši šogad vai nākamā gada sākumā," tā Staķis.

Runājot par ilgi gaidīto koncertzāli Rīgā, domes priekšsēdētājs atzina, ka notiek sarunas, uz tām tiek aicināti arhitekti, tiek meklēti risinājumi, bet problēma ir vietas izvēle. 

"Ja mēs Rīgā gribam redzēt koncertzāli tuvāko 10 gadu laikā, tad Rīgas Kongresu nams ir vienīgais variants," tā Staķis.

Staķis jau izteicies, ka Nacionālā akustiskā koncertzāle sevī slēpj lielu potenciālu, un nav šaubu, ka koncertzālei ir jābūt. Runājot par Rīgas domes motivāciju iesaistīties šajā projektā, Staķis atzīmēja, ka galvaspilsētai būtu daudz vienkāršāk un vieglāk īstenot savu projektu - Kronvalda koncertzāli.

"Šis projekts jau ir gatavs, saskaņots visās atbildīgajās iestādēs. Mēs to varētu sākt jau rīt. Tajā pašā laikā Rīgas domes koalīcija otrā svaru kausā lika to, kādi būtu ieguvumi, ja Nacionālā akustiskā koncertzāle būtu Kongresu namā. Mēs redzam, ka mums kā nācijai, kā tautai ieguvumu ir daudz vairāk nekā zaudējumu," sacīja Rīgas mērs.

Rīgas domes priekšsēdētājs vērš Rīgas iedzīvotāju uzmanību un aicina mest kaunu pie malas, ja tie ir nonākuši grūtībās. "Nebaidieties vērsties pie pašvaldības un runāt par to, kā mēs varam palīdzēt konkrētajā gadījumā," viņš piebilst.

Vairāk klausies intervijā!

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu