Iekšlietu ministrija robežas izbūvē ņēmusi vērā revidentu kritiku (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iekšlietu ministrija (IeM), organizējot Latvijas-Baltkrievijas robežas izbūves darbus, ir ņēmusi vērā Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojumu par kļūmēm Latvijas-Krievijas robežas izbūvē, tā trešdien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē apgalvoja IeM Valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

Ierēdnis uzsvēra, - lai neatkārtotu pārkāpumus, kuri tika iepriekš pieļauti Latvijas-Krievijas robežas izbūves laikā, izbūvējot Latvijas-Baltkrievijas robežu, Ārējās sauszemes robežas infrastruktūras izbūves likumā tika iekļauti VK sniegtie ieteikumi.

VK atgādina, ka divu gadu laikā par pārkāpumiem, kuri konstatēti Latvijas-Krievijas robežas izbūves laikā, kopumā sākti seši kriminālprocesi.

Valsts austrumu robežas infrastruktūras jautājums šajā Saeimas komisijā cilāts arī iepriekš.

Jau vēstīts, ka 2020.gada sākumā kļuva zināms, ka IeM izveidojusi starpinstitucionālu darba grupu, kas turpmāk sekos līdzi valsts austrumu robežas izbūves darbiem.

Toreiz pēc VK revīzijas ziņojuma saņemšanas toreizējais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens izdeva rīkojumu par VK ieteikumu ieviešanu.

2020.gada janvāra sākumā VK paziņoja, ka ierīkojot Latvijas un Krievijas robežas joslu, vismaz 7,4 miljoni eiro valsts budžeta līdzekļu un mantas izlietoti prettiesiski. VK arī secinājusi, ka vismaz viens miljons eiro budžeta līdzekļu un mantas prettiesiski izlietoti Latvijas-Igaunijas un Latvijas-Lietuvas robežas joslas uzturēšanā.

Plānots, ka līgumi par Latvijas-Baltkrievijas robežas apsardzībai nepieciešamās infrastruktūras projektēšanas un būvdarbu veikšanu tiks noslēgti līdz 2022.gada februāra beigām.

IeM valdībai sagatavotajā ziņojumā raksta, ka, lai nodrošinātu valsts ārējās sauszemes robežas apsardzībai nepieciešamās infrastruktūras izbūvi gar Latvijas-Baltkrievijas robežu, Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) sadarbībā ar Valsts robežsardzi ir izstrādājusi tehniskās specifikācijas izstrādei nepieciešamās lietotāja prasības būvprojekta realizācijai pēc "projektē un būvē" principa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu