Bentley piesaka elektroauto izlaišanu līdz 2025. gadam

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Bentley EXP 100GT. Ilustratīvs attēls
Bentley EXP 100GT. Ilustratīvs attēls Foto: Bentley

Volkswagen grupā ietilpstošais britu luksusa automašīnu ražotājs Bentley Motor Cars plāno 2025. gadā savu klāstu papildināt ar pilnīgi elektrisku modeli.

Auto būs daļa no Beyond100 stratēģijas, kuras mērķis ir līdz 2030. gadam kļūt par oglekļa neitrālu uzņēmumu. Šis termins attiecas uz nulles oglekļa dioksīda emisijām no produktu ražošanas (vai nu ar kompensācijām, vai samazinājumiem līdz nullei).

Bentley elektromobilis tiks ražots uzņēmuma esošajās ražotnēs Krū, Lielbritānijas centrālajā daļā. Virsbūves metinātā, bet nekrāsotā veidā plānots nogādāt pa jūru no Volkswagen rūpnīcas Hannoverē. Krāsošana un galīgā montāža tiks veikta Anglijā. Tajā pašā laikā uz Audi platformas balstītā vadošā elektromobiļa ražošana 100% tiks izvietota Hannoverē.

Uzņēmums Bentley būvē jaunu "sapņu rūpnīcu", izmantojot vismodernākās tehnoloģijas pašreizējās Krū rūpnīcas tiešā tuvumā. Bentley Dream Factory radīta tikai elektrisko modeļu ražošanai, kuru klāsts paplašināsies. Šī vietne darbosies pēc principa atstāt nulles ietekmi uz vidi – bez notekūdeņiem un dažādiem atkritumiem. Uzcelt uzņēmumu no nulles, izmantojot modernās tehnoloģijas, izrādījās lētāk nekā modernizēt esošās ēkas, kas darbojas kopš 1936. gada.

Līdz 2030. gadam Bentley plāno pilnībā atteikties no automašīnu ar iekšdedzes dzinējiem ražošanas un pāriet uz tīri elektriskiem transportlīdzekļiem. Kāds būs pirmais elektriskais Bentley, nav zināms. Firma vien norāda, ka tas nevar būt ļoti liels, lai nodrošinātu zīmola cienīgu veiktspēju apvienojumā ar pietiekamu sniedzamību pēc bateriju uzlādes. Pēc tā noprotams, ka elektriskais Bentley būs mazāks nekā, piemēram, piecmetrīgais apvidnieks Bentayga, par vairāk nekā 5 metrus garo Flying Spur nemaz nerunājot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu