Jūrmala piešķirs pabalstus bērniem, skolēniem, studentiem un senioriem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Jūrmalas pašvaldība no 1.februāra piešķirs 100 eiro pabalstu mācību procesa atbalstam bērniem, skolēniem, kā arī studentiem, bet līdz 150 eiro palielināts veselības aprūpes pabalsts pensijas vecuma iedzīvotājiem.

Turpmāk 100 eiro pabalsts mācību procesa atbalstam tiks piešķirts visiem Jūrmalā deklarētajiem bērniem no pusotra gada, kā arī skolēniem un izglītojamiem līdz 24 gadu vecumam, kuri mācās pilna laika programmā. Pabalstu varēs saņemt vienu reizi gadā.

Iepriekš izglītības atbalstam Jūrmalas pašvaldība piešķīra 50 eiro ģimenēm, kurās bērns sāk mācības pirmajā klasē, un pabalstu daudzbērnu ģimenēm līdz 50 eiro katram bērnam skolas piederumu iegādei.

No 1.februāra līdz 150 eiro palielināts pašvaldības veselības aprūpes pabalsts Jūrmalā deklarētajiem pensijas vecuma cilvēkiem. Pabalsts paredzēts izdevumu segšanai par veselības aprūpi - pacienta iemaksām un līdzmaksājumiem, veselības aprūpes, tostarp zobārstniecības, pakalpojumiem, medikamentiem un medicīnas precēm, arī optiku, vitamīniem un citiem izdevumiem veselības uzturēšanai.

"Ilgstošā pandēmija ir radījusi sarežģījumus lielai daļai sabiedrības, un īpaši grūts laiks ir senioriem un ģimenēm ar bērniem, tādēļ esam lēmuši par lielāku pastāvīgo pašvaldības atbalstu šīm iedzīvotāju grupām," norāda Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Viņaprāt, ģimenēm ar bērnudārzniekiem, skolēniem un jaunajiem studentiem palielinātas slodzes apstākļos papildu atbalsts būs noderīgs veiksmīgākām mācībām. Savukārt senioriem, kas daudzi pandēmijas laikā palikuši bez ierastā tuvinieku atbalsta, lielāks pabalsts veselības uzlabošanai kaut nedaudz atvieglošot ikdienas rūpes.

Veselības aprūpes pabalstu senioriem Jūrmalas pašvaldība piešķir kopš 2017.gada - sākotnēji tas bija 50 eiro, no 2020.gada - 100 eiro, 2021.gadā, sniedzot atbalstu Covid-19 krīzē, tika papildus piešķirti vēl 50 eiro.

Turpmāk veselības aprūpes pabalstu varēs saņemt vienu reizi gadā 150 eiro apmērā atbilstoši veselības aprūpes izdevumus apliecinošiem dokumentiem.

Pabalstu saņemšanas kārtība un iesniegumu veidlapas pieejamas pašvaldības tīmekļa vietnē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu