Foto ⟩ Pasaulē lielākais Islandes ledus tunelis fotogrāfijās – dabas objekts, ko veidojis cilvēks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Islandes otrs lielākais ledājs “Langjökull”, kas atrodas divu stundu attālumā no valsts galvaspilsētas Reikjavīkas, ir pieejams arī apmeklētājiem. Tajā ierīkots iespaidīgs ledus tunelis “Into the Glacier”, uz kuru nebūt nav iespējams doties vienkārši kājām.

Ekskursijas, kas ilgst no dažām stundām līdz pat veselai dienai, norit gida pavadībā, pievēršot uzmanību drošībai un stāstot par ledāju veidošanās vēsturi.

Turp jādodas ar kravas automašīnu, bet tālāk jau seko brīnumainais ceļojums ledāja iekšienē.

Tunelis ir aprīkots ar gaismas objektiem, vērojami dažādi īpaši veidoti objekti, ir atpūtas zona, šeit iespējams pat nosvinēt kāzas, jo ledājā pieejama kapela.

Apmeklētājiem ir jāvalkā apavi ar dzelkšņiem, kas paredzēti īpaši slidenām virsmām, tāpat ieteicams ģērbties silti un valkāt saulesbrilles – tieši tāpat, ja dotos slēpot uz Alpu kalniem.

Ledus tunelis radās četrus gadus, apvienojot spēkus Baldvinam Einarsonam un Halgrimurai Ornai Arngrimsonei, kuri četru gadu laikā ierīkoja cilvēka veidotu alu.

Taču pats svarīgākais faktors – tagad ledāju var apmeklēt visu sezonu, jo iepriekš tas bija pārāk bīstami, sevišķi vasaras sezonā, kad ledājs kusa.

Pašlaik tas ir atrisināts ar inženiertehniskiem līdzekļiem. Šobrīd tas ir lielākais šāda veida tunelis pasaulē – 2000 kvadrātmetru platībā. Ledāja garums ir 50 km, biezākajās vietās – 580 m ledus kārta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu