Uz Ukrainu dosies EK priekšsēdētājas izpildvietnieks Dombrovskis (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valdis Dombrovskis.
Valdis Dombrovskis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis pirmdien, 31.janvārī, dosies uz Kijevu, Ukrainā, tā informēja politiķa padomniece Maija Celmiņa.

Viņa pavēstīja, ka vizītes mērķis ir demonstrēt atbalstu Ukrainai un, pārstāvot Eiropas Savienību (ES), parādīt solidaritāti. Tāpat vizītes laikā ir plānotas sarunas par ES finanšu atbalstu Ukrainai.

Paredzēts, ka Dombrovskis pirmdien tiksies ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu, bet otrdien, 1.februārī, - ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Kopš 2014.gada ES un Eiropas finanšu institūcijas piešķīrušas Ukrainai vairāk nekā 17 miljardus eiro grantos un aizdevumos.

Savukārt nedēļas sākumā EK prezidente Urzula fon der Leiena paziņoja par jaunu finansiālās palīdzības pakotni, ko veido gan ārkārtas aizdevumi un granti.

EK paziņoja par jaunu ārkārtas makrofinanšu pasākumu palīdzības pakotni 1,2 miljardu eiro apmērā, lai risinātu valsts pašreizējās finanšu vajadzības. Eiropas Parlaments (EP) un ES Padomei šī pakotne jāpieņem pēc iespējas ātrāk. Pirmo maksājuma daļu 600 miljonu eiro apmērā varētu izmaksāt strauji. EK sāks strādāt pie otras programmas, lai atbalstītu valsts modernizācijas centienus.

Plānots, ka EK piešķirs Ukrainai papildu 120 miljonus eiro, lai sniegtu atbalstu Ukrainas noturības centieniem. Tāpat ES turpinās investēt Ukrainas nākotnē, izmantojot Ekonomikas un investīciju plānu, kura mērķis ir turpmāko gadu laikā piesaistīt līdz 6,5 miljardiem eiro investīcijās.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu