Lietuva jau nākamnedēļ lems par nacionālā Covid-19 sertifikāta darbības apturēšanu (51)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ingrīda Šimonīte
Ingrīda Šimonīte Foto: BNN

Lietuvas valdība nākamtrešdien plāno pieņemt lēmumu par nacionālā Covid-19 sertifikāta jeb "iespēju pases" darbības apturēšanu.

"Varu pateikt, ka valdībai jau vairākas nedēļas ir plāns apturēt "iespēju pases" darbību, vienkārši šo nedēļu laikā tika saskaņoti operacionālās vadības risinājumi, notika apspriešanās ar biznesu. Es domāju, ka lēmumu par "iespēju pases" apturēšanu valdība pieņems nākamtrešdien," Varēnas rajonā apmeklējot robežsardzes posteni pie robežas ar Baltkrieviju, žurnālistiem teica premjerministre Ingrīda Šimonīte.

Tā kā Lietuvā pēdējā laikā strauji pieaug inficēšanās ar Covid-19 omikrona paveidu, taču slimības gaita lielākoties ir viegla, nepieciešamība pēc "iespēju pases" aizvien vairāk tiek apšaubīta. Turklāt veselības ministrs Arūns Duļķis apstiprinājis kārtību, kas ļauj ar Covid-19 inficētajiem, kuriem slimības gaita norit bez simptomiem, ierasties darbā, ja viņi strādā vitāli svarīgās nozarēs, kurās trūkst darbinieku.

"Iespēju pase" Lietuvā tika ieviesta maijā vēl pirms Eiropas Savienības Covid-19 sertifikāta nolūkā motivēt cilvēkus vakcinēties un kontrolēt koronavīrusa izplatību. To var saņemt pret Covid-19 vakcinētie, šo slimību pārslimojušie un uz īsu laiku - tie, kuriem koronavīrusa tests bijis negatīvs. "Iespēju pase" ir vajadzīga, lai apmeklētu lielos veikalus, sabiedriskās ēdināšanas vietas, kultūras un izklaides vietas, saņemtu pakalpojumus.

Pēc Statistikas departamenta piektdien publiskotajiem datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju Lietuvā palielinājies līdz 3261.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu