TV Auto ziņu lielais tests: glauns SUV par 59 900 eiro (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Tātad – ja firmai iet labi, īpašnieki var atļauties labāku auto. Kāpēc gan lai tas nebūtu premium SUV un vislabāk par 59 900 eiro? Ko interesantu piedāvā jauno auto dīleri pircējiem Latvijā, skaidros TV Auto ziņu trīs eksperti, rūpīgi iztirzājot četrus šobrīd nopērkamus glaunus SUV – Audi Q7, BMW X5, Land Rover Defender un Volvo XC90. 

Nav labāka gadalaika kā ziema, lai noskaidrotu, ko šādas automašīnas spēj. Bet ar sniegu lielajam testam vien nepietiek – ir vajadzīgi arī eksperti, kuri

spriedīs taisnu tiesu pār premium segmenta apvidus automašīnām, kas šobrīd pieejamas par īpašu cenu – 59 900 eiro.

Viens no ekspertiem ir Armands Beiziķis, kurš benzīntankos jūtas gandrīz kā mājās, jo ir Neste Latvija valdes priekšsēdētājs. Viņa dienesta auto gan ir nedaudz pieticīgāks par testam sapulcētajiem SUV, taču Armands iespēju robežās vienmēr dod priekšroku paaugstinātām automašīnām ar pilnpiedziņu – piemēram, Volvo V60 Cross Country.

Raidījuma TV Auto ziņas lielajā premium SUV testā gan piedalās tā vecākais brālis – Volvo XC90 par jau minēto īpašo cenu.

Otrs eksperts ir Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns. Viņš savulaik vai visas brīvdienas pavadījis visurgājējā, piedaloties bezceļu sacensībās. Arī ikdienā viņa auto ir viens no pēdējiem īstajiem premium visurgājējiem – Jeep Grand Cherokee ir īsta klasika. Tā kā jaunā "granda" nākotne un motorizācija ir neskaidra, Oskaram par šo testu ir tīri praktiska interese.

Ir pamatotas aizdomas, ka 4x4 entuziasta prasībām pavisam noteikti atbilst testa dalībnieks no Land Rover klāsta. Jā gan, arī

joprojām jauno Defender tagad var iedzīt cenu rāmī zem luksusa nodokļa robežas.

Savukārt trešajam pieaicinātajam ekspertam liels SUV ir dzīves nepieciešamība, jo mazākā automašīnā viņš vienkārši netiktu iekšā. Krown Latvija vadītājs Raivis Alksnis ir kārtīga basketbolista augumā un brīvajā laikā vēl arvien labprāt uzmet pa grozu.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Raivim nāksies izšķirties starp diviem vāciešiem – BMW X5 un Audi Q7, kura iepriekšējais modelis savulaik triumfēja TV Auto ziņu testā ar ļoti līdzīgu automašīnu sastāvu.

Bet ko šeit dara elektromobilis, turklāt galīgi ne no premium plaukta? Škoda Enyaq iV arī ir krosovers, un ar lielāko iespējamo bateriju bez pūlēm sasniedz 60 000 eiro robežu. Jautājums, vai tas ar vienu uzlādi sasniegs Madonu un vēl jo vairāk – Balvus, uz kurieni devās lielo apvidnieku karavāna? Un kurš galu galā būs testa uzvarētājs, to skaties TV Auto ziņu sižetā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu