#EsArī ⟩ Mani pret manu gribu uz seksu mēģināja piespiest rakstnieks G. B. (23)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Žurnāls "Punctum" sāk dokumentālo stāstu sēriju #EsArī, kurā aicina seksuālas vardarbības upurus dalīties ar savu pieredzi un atmaskot varmākas. Piedāvājam ieskatam kāda stāsta fragmentu...

#EsArī Nr. 1 (Agra Lieģe-Doležko)

"Pirms 15 gadiem mani pret manu gribu uz seksu mēģināja piespiest rakstnieks G. B. Man bija knapi 18 gadu, un togad biju piedalījusies konkursā un iekļuvusi viņa vadītajā prozas meistardarbnīcā. 

[..]

Kad meistardarbnīcas nodarbības jau bija beigušās, es kādu vakaru  no G. B. saņēmu ziņu ar aicinājumu viņu apciemot, jo viņam esot kāds ar literatūru un tulkošanu no angļu valodas saistīts piedāvājums.

Es nespēju noticēt savai literārajai veiksmei un absolūtā naivumā, pat neiedomājoties, ko tāds vēla vakara aicinājums uz mājām patiesībā varētu nozīmēt,

steigšus piekritu un devos pie viņa aprunāties par šo “darbu”.

Kad ierados, mani mulsināja tas, ka viņš jau bija pamatīgi iedzēris – uz galda stāvēja šņabja pudele, un no tās viņš šņabi dzēra tīru; es no piedāvājuma iedzert atteicos. Kad jautāju par tulkošanas piedāvājumu, kura dēļ biju ieradusies, viņš patiesi atvēra kaut kādu failu datorā, taču drīz pēc tam, kad es apsēdos krēslā, lai tekstu izlasītu, viņš sāka man uzmākties. Viņš centās mani iegrūst dīvānā, bet no tā man uzreiz izdevās izkārpīties; viņš bija ļoti piedzēries un fiziski diezgan vārgs.

Mani bija pārņēmis šoks – smadzenes nespēja pietiekami ātri apstrādāt informāciju un aptvert, ka cilvēks, kuru līdz šim biju ļoti cienījusi un uzskatījusi par autoritāti, pāris sekunžu laikā ir pārvērties par seksuāli uzmācīgu dzērāju.

Šķita, ka viņš dzērumā manu šoku un pārbīli pat nepamana, jo uzreiz neatstājās un vienā brīdī man pajautāja:

“Nu, vai mēs drāzīsimies vai kā?” Un šo pretīgo, netīro teikumu, kurā bija ietverts viņa absolūtais aklums pret manu reakciju, es nekad neaizmirsīšu.

Es uzreiz prom neaizskrēju – kādu brīdi uzkavējos, panikā vienlaikus cenšoties no viņa izvairīties un uzturēt sarunu. No viņa teiktā sapratu, ka viņš, izlasot kādu no maniem stāstiem, kuru biju veltījusi savam tālaika draugam, uztvēris to kā atzīšanos simpātijās pret viņu...."

Pilnu stāstu lasi Punctum.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu