Aizvien nav rasts risinājums, kā novērst pretrunu saistībā ar balstvakcināciju un pakalpojumiem (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pie tirdzniecības centra "Galerija Centrs" ieejas apsardzes dienesta kontroles postenī tiek verificēti apmeklētāju uzrādītie covid-19 sertifikāti un personu apliecinoši dokumenti.
Pie tirdzniecības centra "Galerija Centrs" ieejas apsardzes dienesta kontroles postenī tiek verificēti apmeklētāju uzrādītie covid-19 sertifikāti un personu apliecinoši dokumenti. Foto: Evija Trifanova/LETA

Divas nedēļas pirms Covid-19 sertifikātu termiņu ieviešanas Operatīvās vadības grupa (OVG) aizvien diskutē par to, kā novērst izveidojušos pretrunu, kad cilvēks, kas nav saņēmis balstvakcīnu, teorētiski varētu turpināt strādāt, piemēram, apģērbu veikalā, bet ne tajā iepirkties. 

15. februārī Latvijā stāsies spēkā Covid-19 vakcinācijas sertifikātu derīguma termiņš, un tas attieksies tikai uz pakalpojumu saņemšanu un pasākumu apmeklēšanu epidemioloģiski drošā vidē, kur nepieciešams uzrādīt vakcinācijas sertifikātu.

Savukārt darba pienākumu veikšanai joprojām nemainīga

saglabājas prasība tikai pēc pabeigtas primārās vakcinācijas. 

Līdz ar to februāra vidū var izveidoties situācija, kad cilvēks, kas nav saņēmis balstvakcīnu, varētu turpināt pildīt, piemēram, pārdevēja pienākumus apģērbu veikalā, bet ne tajā iepirkties jeb saņemt pakalpojumu.

Kā šodien, 1. februārī, valdības preses konferencē norādīja OVG vadītājs Jānis Citskovskis, balstvakcinācijas prasību aizvien nav plānots attiecināt uz darba pienākumu veikšanu, proti, lai pildītu darba pienākumus, pietiek tikai ar pabeigtu vakcinācijas kursu.  

"Vienlaikus OVG norit diskusija par to, kā tiks regulēts jautājums par pakalpojumu saņemšanu pēc ārkārtējās situācijas beigām. Mēs šobrīd uz šo jautājumu skatāmies kompleksi," skaidroja Citskovskis, tā arī nesniedzot konkrētu atbildi, vai tiešām pēc 15. februāra šāda pretruna stāsies spēkā.

Jau vēstīts, ka Baltijas valstu kontekstā aizvien biežāk dzirdami ierosinājumi atteikties no Covid-19 sertifikātu izmantošanas. Arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien valdības sēdē pieļāva iespēju, ka Latvija atsevišķos gadījumos varētu atteikties no "iekšzemes" Covid-19 sertifikātu izmantošanas.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu