Policija Latgalē izņēmusi 8020 nelegālo cigarešu un 94 litrus nelegālā alkohola (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pagājušas nedēļas izskaņā Latgalē policija izņēmusi 8020 nelegālo cigarešu un 94 litrus nelegālā alkohola,  informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Lāsma Kursīte.

Ceturtdien, 27.janvārī, VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas Daugavpilī noskaidroja 1960.gadā dzimušas sievietes saistību ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti. Operatīvo pasākumu laikā tika izņemti 1220 tabakas izstrādājumu ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu, kā arī bez tā. Tika izņemti arī 31,5 litri nezināmas izcelsmes alkoholisko dzērienu.

Svētdien, 30.janvārī, VP Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas Augšdaugavas novada Šederes pagastā noskaidroja 1957.gadā dzimuša vīrieša saistību ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti. Rezultātā tika izņemti 6800 tabakas izstrādājumu ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu.

VP piebilst, ka persona jau iepriekš bija nonākusi policijas redzeslokā par analoģisku pārkāpumu.

Piektdien, 28.janvārī, VP Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas Krāslavā noskaidroja 1959.gadā dzimušas sievietes saistību ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti, kā rezultātā tika izņemti 62,5 litri nezināmas izcelsmes alkoholisko dzērienu.

Kursīte norāda, ka par šiem faktiem ir sākti vairāki kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 221.panta 1.daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā.Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu