Vaidere par ES valstu līderu ciemošanos Krievijā: vizītes kā “pie cara tētiņa” nav labs signāls (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere.
Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere. Foto: Zane Bitere/LETA

Francijas un Vācijas līderu plāni apmeklēt Krieviju, lai apspriestu Ukrainas krīzi, nav labs signāls, tā ceturtdien, 3. februārī, savā tviterī izteikusies Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere.

"Pēc nesenās Orbāna vizītes nu izskanējis, ka arī Francijas un Vācijas līderi drīzumā plānojot viesoties Maskavā. Šīs vizītes kā “pie cara tētiņa” nav labs signāls. Tās parāda, ka Kremļa agresija panāk rezultātu – rietumu uzmanību," uzsvēra Vaidere.

Kā norādīja EP deputāte, diplomātiskas sarunas ar Krieviju ir jāturpina.

"Tomēr pārmērīgā ņemšanās un goda izrādīšana [Vladimiram] Putinam neko labu nedod un Ukrainai nepalīdz. Tā vietā neatlaidīgi ar NATO palīdzību jāstiprina gan Ukrainas, gan mūsu pašu aizsardzības spējas," tā Vaidere.

Jau ziņots, ka Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns otrdien, 1. februārī, tiekoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, solījis Maskavai ilgstošu sadarbību.

Tāpat vēstīts, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien paziņoja, ka viņš varētu apmeklēt Krieviju, lai apspriestu Ukrainas krīzi. Makrons piebilda, ka viņa plāni būs atkarīgi no progresa, kāds tiks panākts gaidāmajās telefonsarunās ar pasaules līderiem.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu