Latvijas Televīzija atvainojas par sižetu, kurā atspoguļota Astram veltītā pieminekļa atklāšana (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vakcinācijas pret Covid-19 pretinieki, kuri ar svilpšanu un trokšņošanu cenšas izjaukt Latvijas slavenā brīvības cīnītāja Gunāra Astras piemiņai veltītā pieminekļa "Nebaidies!" atklāšanas pasākumu.
Vakcinācijas pret Covid-19 pretinieki, kuri ar svilpšanu un trokšņošanu cenšas izjaukt Latvijas slavenā brīvības cīnītāja Gunāra Astras piemiņai veltītā pieminekļa "Nebaidies!" atklāšanas pasākumu. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēc Latvijas Televīzijas (LTV) Ētikas komisijas izvērtējuma LTV atzīst, ka sižets par brīvības cīnītājam Gunāram Astram veltītā pieminekļa atklāšanu ir bijis ziņu formātam neatbilstošs.

LTV ziņo, ka Latvijas Televīzijas Ētikas komisija ir izvērtējusi sižetu 20. janvāra "Panorāmā" par Gunāram Astram veltītā pieminekļa atklāšanu, un gan Latvijas Televīzija, gan LTV Ziņu dienests, gan sižeta autors atzīst, ka izvēlētais montāžas veids ir ziņu formātam neatbilstošs un rada maldīgu priekšstatu par atklāšanas pasākumā notikušo.

"Ir noticis žurnālistikas standartu un Latvijas Televīzijas vērtību pārkāpums, tāpēc uzņemamies par to pilnu atbildību un atvainojamies skatītājiem!" tviterī norāda LTV.

Sižeta autors Iļja Kozins sociālajā vietnē "Twiter" pirms tam atzina, ka "aizrāvies ar sižeta māksliniecisko noformējumu".

"Tā bija kļūda montēt svilpēju bildi ar I. Akurāteres dziesmu. Kaut arī man nebija tāda nodoma, es tomēr esmu sagrozījis realitāti, kas ir pret manas profesijas standartiem. Lūdzu, atvainojiet!" rakstīja Kozins.

Jau vēstīts, ka 20. janvārī lietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Okupācijas muzeju atklāja Gunāra Astras piemiņai veltītu pieminekli "Nebaidies!" Baumaņa skvērā pretim tiesas ēkai, kurā Latvijas slavenāko brīvības cīnītāju 1983.gadā notiesāja LPSR Augstākā tiesa.

Pasākumā ar runām uzstājās Valsts prezidents Egils Levits un tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Pieminekļa atklāšanu mēģināja traucēt vakcinācijas pretinieki, kuri skaļi izsvilpa amatpersonas.

Latvijas neatkarības aizstāvi Gunāru Astru tiesāja divas reizes - 1961. un 1983.gadā. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas viņu attaisnoja abās lietās.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu