Dzērājšoferis tēlo muļķi, bet Vecrīgā uzstādītās novērošanas kameras piemānīt nevar

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

1. februāra naktī galvaspilsētas Videonovērošanas centra policisti Vecrīgā pamanīja kādu šķietami nomaldījušos Audi vadītāju, kurš pārvietojās pa gājējiem un velobraucējiem rezervētajām ielām.

Uz vecpilsētas rajonu, kur policisti pamanīja aizdomīgo Audi, izbrauca pašvaldības policijas ekipāža. Kad tā ieradās pie mašīnas, no tās bija izkāpušas trīs personas. Uzrunāti ar jautājumu, kurš no trim cilvēkiem sēdēja pie mašīnas stūres, visi kā viens apgalvoja, ka pie stūres nav sēdējuši, tāpēc policists nekavējoties sazinājās ar kolēģiem videonovērošanas centrālē un šoferi noskaidroja.

Viņš gan centās iegalvot, ka nav bijis pie stūres, un tieši šajā brīdī likuma sargi konstatēja alkoholam raksturīgu smaku. Uz notikuma vietu tika izsaukta Valsts policijas Ceļu policijas ekipāža, kas ar alkometru pārbaudīja šofera reibuma pakāpi un pirmajā mērījumā noskaidroja, ka Audi vadītājs pie stūres bija sēdies 1,5 promiļu reibumā. Tāpat noskaidrots, ka viņam jau iepriekš par līdzīgu pārkāpumu bija noteikts autovadītāja tiesību izmantošanas liegums, un tas nozīmē, ka vārdā neminētais šoferītis 1. februāra naktī sev nopelnīja krimināllietu.

Vairāk skaties raidījuma Degpunktā sagatavotajā sižetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu