Civilās savienības likumu Saeimā varētu atbalstīt arī JKP (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas ēka Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā.
Saeimas ēka Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimā varētu pietikt balsu Civilās savienības likuma pieņemšanai, kas ļautu attiecības reģistrēt arī viendzimuma pāriem. Lai gan līdz šim līdzīgas iniciatīvas deputātu vairākums noraidījis, spēku samēru varētu mainīt Jaunā konservatīvā partija (JKP), kas plāno likumprojektu atbalstīt, vēsta LTV “Panorāma”.

13.Saeima par iespēju viendzimuma pāriem reģistrēt attiecības balsojusi divreiz. Pēdējo reizi pret šādu ieceri iebilda 55 deputāti.

Jauno Civilās savienības likumprojektu premjera uzdevumā izstrādājusi Jaunās konservatīvās partijas (JKP) vadītā Tieslietu ministrija. Tieši JKP ar 14 balsīm pēdējā balsojumā bija lielākā frakcija, kas iebilda viendzimuma pāru reģistrācijai.

Frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Krišjānis Feldmans tagad skaidroja – partijā jau izvērtēts, ka jaunais likumprojekts JKP vērtības nepārkāpj. Un konceptuāls atbalsts tam būšot.

Likumprojekta tekstā nekur nav atsauce ne uz ģimeni, ne laulību.

Arī Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāre Ilona Kronberga uzsvēra – ar laulību jauno likumprojektu salīdzināt nevarot, jo juridiskās saistības no Civilās savienības ir krietni mazākas.

Turklāt savienību varēšot noslēgt arī cilvēki, kas nav pāri.

“Šādu civilo savienību var nodibināt divi pensijas vecuma cilvēki, kuri, palikuši vieni, nespēj nomaksāt komunālos maksājumus, vai citas personas, kuras saredz tīri ekonomisku vai sadzīvisku labumu, kārtojot savas ikdienas lietas,” atklāja Kronberga.

Pret iespēju viendzimuma pāriem reģistrēt attiecības joprojām ir Nacionālā apvienība.

Plašāk LTV “Panorāma” sižetā

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu