Februārī turpinās svētku apgaismojuma izmantošanu Rīgas dārzos un parkos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva LeiniÅ¡a / LETA

Rīgas pašvaldība nolēmusi par aptuveni 3000 eiro februārī turpināt izmantot svētku apgaismojumu Rīgas dārzos un parkos.

Desmit Rīgas pašvaldības parku un dārzu izgaismošanai tika izlietoti 140 000 eiro no Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes budžeta līdzekļiem, kas bija paredzēti ikgadējajam pilsētas svētku noformējumam ziemas periodā.

Sākotnējais finansējums parku un dārzu izgaismošanai tika piešķirts līdz šī gada 7.februārim.

Savukārt papildus finansējums februārī būs nepieciešams tikai elektrības izdevumu segšanai.

To paredzēts darīt no Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes budžeta līdzekļiem, kas domāti ikgadējo pilsētas svētku noformēšanai un kas provizoriski varētu būt līdz 3000 eiro.

Kā noskaidrots Rīgas domē, šāds lēmums pieņemts pateicoties cilvēku aicinājumam nenoņemt svētku apgaismoju.

Iedzīvotāji uzrunāja Apkaimju iedzīvotāju centra Apkaimju koordinatorus, kā arī vērsās pie pašvaldības sociālajos tīklos.

Ņemot vērā, ka vairumā no parkiem, kuros šogad redzamas lampiņu virtenes, pagaidām nav izbūvēts apgaismojums, svētku gaismas šoziem ir kalpojis kā risinājums parku izgaismošanai. Piemēram, Āgenskalna iedzīvotāji vēlējās, lai gaismas tiktu saglabātas Jaunatnes parkā, jo tādējādi tiek izgaismots atjaunotais bērnu spēļu laukums.

Bieriņu iedzīvotāji atsevišķi uzrunāja pašvaldību ar aicinājumu saglabāt gaismas instalāciju "Levitācija - meditācija" virs Mārupītes, kas arī palīdz izgaismot iecienītu pastaigu taku gar upi Mārupītes akmeņu skulptūru parku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu