Kino ekrāna vietā – drupas un akmeņi. Atceroties vienu no postošākajām viesuļvētrām ASV vēsturē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

2021. gada 10. decembrī Kentuki štata iedzīvotāji piedzīvoja vienu no postošākajiem tornado – viesuļvētrām, kas izpostīja lielu daļu mājokļu Meifildas, Prinstonas un Brēmenes pilsētās un to apkaimēs.

Viesuļvētra izpostīja arī vairākas ASV rūpnīcu teritorijas, kā arī Arkanzasas aprūpes namu. Tikai Kentuki štatā vien tā atņēma vismaz 70 cilvēku dzīvības.

Posta apmēru tolaik iemūžināja viens no vietējiem amatieriem-fotogrāfiem Šons Triplets, kurš uzņemtos attēlus nodeva arī portālam “Bored Panda”.

Šī bija ilgākā viesuļvētras plosīšanās visā ASV vēsturē, izplešoties 4 ASV štatos ar ātrumu 260-320 km stundā.

Simtiem ģimeņu palika bez mājokļiem un darba vietām, pa gaisu lidoja auto, koki tika izrauti no zemes ar visām saknēm, bet no dzelzceļa sliedēm tika norauti kursējoši vilcieni.

Vienā no attēliem posta apmērs attēlots sevišķi spilgti – pāri palikušas kinoteātra drupas, bet kino ekrāna vietā – izrauts caurums ar skatu uz ārpasauli.

Tripleta publicētie attēli ieguva tūlītēju popularitāti, vietnē “Reddit” par tiem nobalsoja vairāk nekā 130 tūkstoši lietotāju. Fotogrāfa mājoklis atradās tikai dažus kilometrus no viesuļvētras nopostītajām teritorijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu