Trudo: Kravas auto vadītāju protesti ir jāizbeidz (13)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: BLAIR GABLE/REUTERS

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo pirmdien pieprasīja izbeigt vairāku simtu kravas auto šoferu protestus pret Covid-19 krīzes ierobežojumiem, kas paralizējuši galvaspilsētu, vienlaikus Otavas mērs aicinājis federālās varasiestādes sniegt atbalstu.

"Tam ir jābeidzas," ārkārtas debatēs Pārstāvju palātā sacīja Trudo. "Šī pandēmija ir apnikusi visiem kanādiešiem, bet kanādieši zina ceļu, kā izkļūt tai cauri, klausot zinātnei, paļaujoties vienam uz otru."

Viņš solīja federālās valdības atbalstu "ar resursiem, kādi vien provincei un pilsētai ir nepieciešami".

Otavas mērs Džims Vatsons iepriekš mudināja federālo valdību nosūtīt papildu 1800 policistu un iecelt vidutāju, kas strādātu ar protestētājiem, "lai izbeigtu aplenkumu".

Svētdien Vatsons izsludināja ārkārtas stāvokli, atzīstot, ka protesti izgājuši "ārpus kontroles".

"Viņi nezina, ko ar mums darīt," sacīja lauksaimnieks un kravas auto vadītājs Džons Lamberts, viens no protestu dalībniekiem. "Viss, kas viņiem ir jādara, ir nākt pie sajēgas. Atrisinājums ir atkarīgs no viņiem."

Aktīvisti ir gatavi runāt ar valdību, sacīja protestu organizētāja Tamāra Liča, uzstājot, ka ierobežojumi ir jāmazina.

Trudo pagājušajā nedēļā norādīja, ka pagaidām izslēdz armijas iesaistīšanu protestu izklīdināšanā, norādot, ka jābūt "ļoti piesardzīgiem, pirms situācijās pret kanādiešiem tiek norīkota armija".

Kaut arī tikai 10% pieaugušo Kanādā nav vakcinējušies pret Covid-19, 32% atbalsta protestus pret obligāto vakcināciju, liecina jaunāko aptauju rezultāti.

Demonstrācijas Kanādā sākās janvāra beigās kā protesta akcija pret valdības lēmumu obligāto vakcināciju attiecināt uz kravas automašīnu vadītājiem, kas veic pārrobežu pārvadājumus, bet tās strauji pārauga plašākā kustībā pret Covid-19 ierobežojumiem un Trudo valdību.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu