Robežsargi aiztur Baltkrievijas pilsoni par 10 eiro kukuļa došanu (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts robežsardzes emblēma.
Valsts robežsardzes emblēma. Foto: Edijs Pālens/LETA

Svētdien, 6. februārī, pierobežas joslā uz autoceļa Braslava-Daugavpils robežsargi aizturēja kukuļdevēju, Baltkrievijas pilsoni, kurš robežsargiem piedāvāja kukuli 10 eiro apmērā, tā TVNET informēja Valsts robežsardze.

Robežsargi konstatēja kādu Baltkrievijas pilsoni, kurš ārpus apdzīvotas vietas ceļa kreisajā pusē ilgstošai stāvēšanai bija novietojis savu kravas automašīnu ar piekabi.

Lai netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un netiktu piemērots sods par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, vīrietis robežsargiem piedāvāja kukuli 10 eiro apmērā.

Par kukuļdošanu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas un krimināllietas materiāli nosūtīti Dienvidlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, savukārt Dienvidlatgales prokuratūrā persona saukta pie kriminālatbildības un viņai tika piemērots prokurora priekšraksts par sodu, nosakot naudas sodu 10 minimālo mēnešalgu apmērā, t.i. 5 000 eiro.

Tāpat persona sodīta pēc Ceļu satiksmes likuma 57. panta ceturtās daļas pirmā punkta par stāvēšanu ceļa kreisajā pusē gadījumos, kad tas nav atļauts, ar sešām naudas soda vienībām jeb 30 eiro.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu