Nissan pārtrauks jaunu iekšdedzes dzinēju izstrādi lielākajai daļai noieta tirgu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Nissan Armada
Nissan Armada Foto: Nissan

Nissan Motor pārtrauks izstrādāt nākamās paaudzes benzīna dzinējus un koncentrēs resursus uz elektriskajiem transportlīdzekļiem. Jaunu iekšdedzes dzinēju radīšana paliks tikai kompānijas ASV nodaļā ASV, kas ražo mašīnas Ziemeļamerikas tirgus vajadzībām. To raksta japāņu biznesa izdevums Nikkei, atsaucoties uz informāciju uzņēmumā.

Saskaņā ar publikāciju, Nissan jau ir pārtraucis nākamās paaudzes iekšdedzes dzinēju izstrādi ES tirgum, jo ​​gaidāmie Euro 7 izmešu standarti rada milzīgu izaicinājumu automašīnu uzņēmumiem. Euro 7 prasības provizoriski stāsies spēkā 2025. gadā.

Japānas kompānija secināja, ka

jaunais Eiropas standarts uz jaunas paaudzes benzīna un dīzeļdzinēju izstrādes fona radīs ievērojamu pētniecības un izstrādes izmaksu sloga pieaugumu.

Nissan arī pakāpeniski pārtrauc iekšdedzes dzinēju  izstrādi Ķīnas un Japānas tirgiem. Tā vietā ražotājs atjauninās un uzlabos esošo iekšdedzes dzinēju klāstu un īpašu uzmanību pievērsīs hibrīdauto.

Ar uzņēmuma plāniem zināmi avoti apliecina, ka dzinēju rūpnīcas netiks slēgtas, darba vietas netiks likvidētas.

Vienīgais izņēmums ir Ziemeļamerikas tirgus. Tur Nissan turpinās izstrādāt jaunus benzīna dzinējus, kas galvenokārt paredzēti SUV un pikapiem. Tai pašā laikā Nissan samazinās savus ikgadējos ieguldījumus šajā jomā, kas pašlaik ir 500 miljardi jenu (4,3 miljardi ASV dolāru) gadā. Ietaupījumi tiks izmantoti jaunu elektromotoru projektēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu