Nissan Norde tagad dzīvo modernākajā salonā Baltijas valstīs

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Durvis vēris jaunais Nissan autosalons Skanstes ielā
Durvis vēris jaunais Nissan autosalons Skanstes ielā Foto: Publicitātes foto

Kad pienācis laiks iegādāties jaunu automobili un noskatīts kāds no Nissan produktiem, tad jāatceras, ka japāņu zīmola automobiļiem tagad ir jaunas mājas Skanstes ielā. 

2021. gadā viens no vadošajiem auto tirdzniecības uzņēmumiem Latvijā, SIA Norde, sāka sava salona pārbūvi nolūkā pielāgoties aktuālajai situācijai tirgū un uzņēmuma pārstāvēto auto zīmolu vajadzībām. Salona pārveide noslēdzās 2022. gada janvārī un nu Nissan Norde ir jaunas mājas – modernākais Nissan dīlera centrs Baltijā, kurā moderni interjera dizaina risinājumi apvienoti ar trim svarīgiem japāņu un Nissan filozofijas aspektiem. 

Jaunā Nissan salona iekārtošanā uzsvars likts uz trim filozofiskām vērtībām – omotenashi jeb spēju nodrošināt nepārspējama līmeņa viesmīlību, paredzot savu klientu vajadzības un nodrošinot tās visaugstākajā līmenī, kabuku jeb drosmi, daudzveidīgumu un spēju būt citādam, arī domāt plašāk, tā atspoguļojot līderību, kas raksturīga tikai drosmīgajiem un izcilajiem, un iki jeb vienkāršības šiku, kas Nissan dizaineriem nozīmē radīt kaut ko jaunu un progresīvu, kas atšķiras no jau esošā.

Kad apvienotas, šīs pamatvērtības būtībā nozīmē uzņēmuma spēju pārsteigt savus viesus un klientus ar negaidītiem un drosmīgiem risinājumiem, viesmīlīgā vidē viņos radot piederības sajūtu. Un te jāsaprot ne tikai pēc augstiem standartiem labiekārtotās telpas, bet arī attieksme pret cilvēku, kurš ieradies uzzināt vairāk par jaunajiem automobiļiem, lai eventuāli saņemtu izdevīgu piedāvājumu un lemtu par mašīnas iegādi.

Durvis vēris jaunais Nissan autosalons Skanstes ielā
Durvis vēris jaunais Nissan autosalons Skanstes ielā Foto: Publicitātes foto

Japāņu filozofija attiecināma ne tikai uz jaunā salona iekārtojumu, tā lieliski atspoguļojas arī Nissan pieejā automašīnu ražošanai kopumā un katram modelim atsevišķi. Runājot par automobiļiem, vislabāk omotenashi, kabuku un iki būtību var izprast ar pilnībā elektriskā modeļa Ariya starpniecību. Automobilis vēl atrodas pēdējā sagatavošanas stadijā, taču tiks laists klajā jau 2022. gada laikā. Tad arī ikviens interesents varēs pārliecināties, kā jaunās elektrifikācijas ēras karognesējs Ariya apvieno premium dizainu, ar modernajām tehnoloģijām un vadītāja atbalsta sistēmas ar japāņu filozofiju.

Piemēram, to, kas ir omotenashi, varēs vislabāk saprast no pirmā iespaida par jauno auto – atverot durvis, salons būs atturīgi melns un priekšējais panelis – tumšs, bet par vadītājam doto varu pamodināt dusošo Ariya liecinās tikai liegi pulsējoša start poga. Kabuku savukārt te izpaužas ar neparastiem risinājumiem, kas vienlaikus ir arī augsti funkcionāli. Šeit noteikti jāmin priekšējais režģis, kas kā vairogs aizsargā tehniku un braucējus, taču patiesībā paralēli paver iespējas plašāk izmantot modernākās vadītāja atbalsta sistēmas, savukārt šķēlumi priekšējā bamperā eleganti iekļaujas kopējā dizainā un uzlabo Ariya aerodinamiku. Iki turpretim ir atturīgais šiks, kas vienlaikus rada spēcīgu klātbūtnes efektu.

Durvis vēris jaunais Nissan autosalons Skanstes ielā
Durvis vēris jaunais Nissan autosalons Skanstes ielā Foto: Publicitātes foto

Kā jau minēts, elektriskais krosovers Ariya, kas ar vienu uzlādes reizi varēs nobraukt līdz pat 500 kilometriem, vēl jāgaida. Taču Nissan klāstā ir vairāki citi Latvijas un visas Eiropas autobraucēju vidū ļoti iecienīti modeļi, kas mājas atraduši jaunajā salonā Skanstes ielā 31a un šobrīd pieejami par izdevīgām cenām.

Piemēram, jaunais Nissan LEAF jeb pirmā patiesi masveidā ražotā elektromobiļa otrās paaudzes iterācija šobrīd pieejams jau par 28 700 eiro. Ja kādam tas liekas par daudz, tad jāatceras, ka no 2022. gada privātpersonām ir pieejams valsts atbalsts elektromobiļa iegādei 4500 eiro apmērā. Apvienojumā ar dīlera piedāvāto ieguvumu 1210 eiro vērtībā LEAF jau iegūst pavisam simpātisku cenu un var dot iespēju baudīt visas elektroauto sniegtās priekšrocības. Ne tikai iespēju braukt pilnīgi bez izmešiem, bet tā ar vienu uzlādes reizi veikt līdz pat 385 kilometrus lielu distanci. Turklāt svarīgi, ka Norde automašīnām nodrošina arī tā dēvēto "Sēdies un brauc" komplektu. Tas nozīmē, ka LEAF jau salonā ir veikta reģistrācija CSDD un auto ir sagatavots braukšanai. 

Durvis vēris jaunais Nissan autosalons Skanstes ielā
Durvis vēris jaunais Nissan autosalons Skanstes ielā Foto: Publicitātes foto

Ar "Sēdies un brauc" komplektu un tādu pašu 5 gadu vai 100 000 kilometru garantiju braukšanai sagatavots būs arī mazās klases krosovers Nissan Juke. Šī automobiļa cena šobrīd ir sākot no 17 140 eiro, bet atkarībā no izvēlētā aprīkojuma Juke var būt tādas komforta un vadītāja atbalsta sistēmas, kas ilgu laiku bija rezervētas tikai klasi augstāk stāvošiem automobiļiem, tai skaitā multimediju sistēma ar skārienekrānu un Apple CarPlay/Android Auto, atpakaļskata kamera un inteliģentais apkārtskata monitors, ProPilot tehnoloģija, inteliģentā ārkārtas bremzēšanas sistēma ar gājēju un riteņbraucēju atpazīšanas funkciju, ceļa zīmju atpazīšanas sistēma, brīdinājums par izbraukšanu no savas braukšanas joslas, aklās zonas uzraudzības sistēma u.c. Juke tiek piedāvāta tikai viena motorizācijas opcija, tas ir 1 litra trīs cilindru turbo dzinējs ar 114 zirgspēkiem, taču, tā kā auto ir neliels un viegls, jaudas visās dzīves situācijās būs pietiekami daudz. 

Bet, ja Juke liekas nedaudz par mazu, tad turpat jaunajā Nissan Norde salonā ir aplūkojams, izmēģināms un pēc vajadzības komplektējams arī pilsētas krosoveru segmenta viens no balstiem, dižpārdoklis Qashqai. Tas tikai 2021. gadā piedzīvoja visaptverošu modernizāciju paaudžu maiņas rezultātā, kā dēļ ir mainījies ne tikai izskata, bet arī satura ziņā kļuvis pilnvērtīgāks. Tas ir automobilis, kurš atkarībā no aprīkojuma spēj nodrošināt pat pusautonomu braukšanu ar ProPilot sistēmu, ir apgādāts ar LED priekšējiem lukturiem, inteliģentām vadītāja atbalsta un drošības sistēmām un pat digitālu instrumentu paneli. Pilnīgi jaunais Nissan Qashqai ar "Sēdies un brauc" komplektu tagad Nordē pieejams par 24 990 eiro. Kas būtiski, neatkarīgi no izvēlētās versijas, vienalga, vai tā būtu ar 140 vai 158 zirgspēku 1,3 litru turbo dzinēju, Qashqai būs tā dēvētais vieglais hibrīds. Tas nozīmē papildu griezes momentu paātrināšanās brīžos un vienlaikus arī pazeminātu degvielas patēriņu.

Durvis vēris jaunais Nissan autosalons Skanstes ielā
Durvis vēris jaunais Nissan autosalons Skanstes ielā Foto: Publicitātes foto

Raksts tapis sadarbībā ar Norde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu