Robežsardze noraida ziņas par it kā notikušu Baltkrievijas gaisa telpas pārkāpšanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Latvijas Valsts robežsardze aicina kritiski izvērtēt informāciju par it kā ceturtdien notikušu Baltkrievijas gaisa telpas pārkāpšanu, tā pauda Latvijas robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone.

Viņa norādīja, ka šodien Baltkrievijas robežapsardzības komitejas tīmekļvietnē tika publicēta nepatiesa informācija par it kā notikušu Baltkrievijas gaisa telpas pārkāpšanu no Latvijas puses.

Lai gan lidojums ir noticis, Valsts robežsardze nav konstatējusi robežas pārkāpumu savās kontroles sistēmās, par ko liecina arī Latvijas robežsardzes izplatītā fotogrāfija.

Līdzīgas manipulācijas ar informāciju no Baltkrievijas puses notikušas arī iepriekš, tādēļ robežsardze aicina iedzīvotājus kritiski vērtēt Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko režīma izplatītus oficiālus paziņojumus.

Baltkrievijas robežsardzes komitejas paziņojumā tiek apgalvots, ka ceturtdien ap plkst.12 Latvijai piederošs helikopters "Agusta Westland" Dumariški ciemata rajonā ielidojis Baltkrievijas teritorijā 400 metru dziļumā, bet pēc tam atgriezies Latvijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu