Bugatti īpašniekam par ātruma rekorda uzstādīšanu uz autobāņa draud cietumsods (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET kolāža

Vācija ir slavena ar to, ka virkne tās autobāņu ir bez atļautā braukšanas ātruma ierobežojumiem. Šo faktu sev par labu bija nolēmis izmantot čehu bagātnieks Radims Pasers, kurš uz virenas no maģistrālēm Saksijā-Anhaltē ar savu Bugatti Chiron paātrinājās līdz neticamiem 414 kilometriem stundā.

No vienas puses Pasera veikums ir ievērības cienīgs, jo viņš pierādīja, ka Bugatti standarta konfigurācijā patiešām spēj traukties ar vairāk nekā 400 kilometriem stundā, pietuvojoties oficiāli solītajiem 420 km/h. No otras puses šis veikums nevajadzīgam riskam pakļāva ne tikai pašu čehu miljardieri, bet arī citus satiksmes dalībniekus, jo video iemūžinātais skrējiens pa autobāni nenotika vis kontrolētos apstākļos, bet gan laikā, kad pa to pārvietojās citi automobiļi.

Saistībā ar to Stendālas prokuratūra ir sākusi izmeklēšanu par iespējami nelikumīgo atgadījumu. Ziņojumā teikts, ka

autovadītājam draud cietumsods līdz diviem gadiem vai naudas sods.

Turīgais Bugatti īpašnieks no Čehijas vietnē YouTube ievietoja video, kurā redzams pagājušās vasaras brauciens ar Bugatti Chiron pa A2 starp Berlīni un Hannoveri.

Videoklipā redzams, ka automašīnas spidometrā maksimālā vērtība ir 414 km/h. Komentārā pie video ambiciozais bagātnieks pierakstīja, ka iebrauciens notika agrā svētdienas rītā ap plkst.4:50, kad uz ceļa ir iespējami maz citu transportlīdzekļu. Redzamība bijusi laba, turklāt pirms brauciena ar Bugatti Chiron veikts arī kontroles brauciens, lai pārliecinātos, ka nav neparedzētu apstākļus, kas varētu apdraudēt drošību.

Spītējot pie video ieraksta minētajiem sagatavošanās darbiem, policija vēlāk sāka izmeklēšanu. Jo saskaņā ar Vācijas Kriminālkodeksu braukšana joprojām var tikt uzskatīta par pārkāpumu, ja vadītājs "pārvietojas ar neatbilstošu ātrumu un veidā, kas rupji pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus un ir pārgalvīgs", ziņo BBC.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu