Ventspils muzejs: kādas pastkartes stāsts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Bītli. Pastkarte ar oriģinālajiem autogrāfiem
Bītli. Pastkarte ar oriģinālajiem autogrāfiem Foto: Ventspils muzejs

Tieši 1963. gada 11. februārī grupa The Beatles ieraksta savu pirmo albumu Please Please Me, bet šajā pastkartē četrotne redzama sava debijas singla Love Me Do (1962) ieraksta laika uzvalciņos. Paraksti uz pastkartes ir oriģināli, tā ir viena no vairāk nekā 600 autografētajām pastkartēm, kas 2003. gadā nonāca Ventspils muzeja krājumā.

Ventspilnieces Mirdzas Tālbergas kolekcijā (3497 vienības) ietilpst albumi ar 20. gs. 20.-30. gadu kinozvaigžņu pastkartēm, M. Tālbergas zīmētie svētku apsveikumi, estrādes un klasiskās mūzikas skaņuplates, albumi ar autografētām 20. gs. 50.-70. gadu slavenību pastkartēm un vairāk nekā 100 viņas zīmēti un modelēti eleganti tērpi papīra lellēm. Un trīs papīra lelles, kuru prototipus viegli atpazīt slavenību pastkartēs – Džina Lolobridžida, Sofija Lorēna un Brižita (Bridžita) Bardo.

Kā portālam "TVNET" pavēstīja Ventspils muzeja Projektu nodaļas vadītāja Ieva Rupenheite, viena no atsaucīgākajām vai arī Mirdzas iemīļotākajām zvaigznēm bijusi Sofija Lorēna, kuras sūtītie portreti un, protams, arī tērpu parādes veido pat divas desmitgades. Kolekcionētas ir arī tādas zvaigznes, kuras līdz mūsdienām savu spožumu vairs nav saglabājušas, – tie ir tuvo ārzemju jeb demokrātisko valstu dziedoņi un aktieri.

2016. gadā Ventspils muzejs izdeva t.s. ilustrētās vēstures sērijā grāmatu “Mirdzas Tālbergas unikālā kolekcija”, kurā sniegts ieskats kolekcijā, kolekcionāres dzīves stāstā un 20. gs. 50.-60.gadu Ventspils vidē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu