Par automašīnas zādzību vīrietim piemēro apcietinājumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Vidzemē par automašīnas zādzību vīrietim piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, tā informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša.

Trešdien, 9.februārī, plkst.4.20 policija saņēma informāciju, ka Cēsu novada Straupes pagastā uz autoceļa ir atstāta automašīna, kura apdraud satiksmes drošību. Izbraucot policijas norīkojumam, uz ceļa tika atrasta neaizslēgta automašīna "Hyundai" ar iespējamām tehniskām problēmām.

Neviena persona automašīnas tuvumā tobrīd netika atrasta.

Pēc Bukšas teiktā, policija, veicot procesuālās darbības, noskaidroja transportlīdzekļa īpašnieku, kā arī ieguva informāciju, ka automašīnai ir jāatrodas kāda Valmieras novada servisa teritorijā. Pārbaudot servisa adresi, policija konstatēja, ka ir sabojāti tā vārti un īpašnieka automašīna ir nozagta.

Tikmēr Cēsu iecirkņa policijas norīkojums, turpinot notikuma vietas apstākļu pārbaudi un patrulēšanu, dažus kilometrus no pamestās automašīnas sastapa gājēju, kurš nespēja izskaidrot savas atrašanās vietas iemeslus. Policija uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja vīrieti, norādīja Bukša.

Vakar tiesa piemēroja 1992.gadā dzimušajam vīrietim drošības līdzekli - apcietinājumu. Vīrietis jau iepriekš nonācis tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas un 185.panta 1.daļas.

Par transportlīdzekļa zādzību soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu