Ukraina atzinīgi izsakās par aizsardzības sarunām ar Baltkrieviju (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs Foto: Reuters/Scanpics

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Reznikovs pirmdien slavēja pozitīvo telefonsarunu ar Baltkrievijas kolēģi Viktoru Hreņinu. Sarunu mērķis bija mazināt spriedzi, ko izraisījuši plašie Baltkrievijas un Krievijas militārie manevri.

"Mēs diskutējām par mūsu darbakārtību un nospraudām mūsu nākamos soļus. Es to saredzu kā pozitīvu signālu un pirmo soli auglīgas sadarbības virzienā," paziņojumā apliecināja Reznikovs.

Baltkrievijas ministrs "man sniedza garantijas, ka Ukrainai no Baltkrievijas nav nekādu draudu", sacīja Ukrainas ministrs.

Viņi arī vienojās, izrādot labas gribas žestu, nosūtīt aizsardzības atašejus novērot otras puses militāros manevrus, teikts ministrijas paziņojumā.

Telefonsaruna notikusi Krievijas un Baltkrievijas kopīgo manevru, kas notiek pie Ukrainas ziemeļu robežas, piektajā dienā.

Plašie manevri, kuros piedalās tanki un raķetes, vairojuši bažas, ka Krievija grasās atkal iebrukt Ukrainā, Vašingtonai brīdinot, ka tas var notikt kuru katru dienu.

10.februārī Krievija un Baltkrievija sāka plašus manevrus "Sojuznaja rešimostj-2022". Mācības Baltkrievijā, uz kurām Krievija pārsvieda daļu Austrumu kara apgabala daļu un vienību, notiks līdz 20.februārim.

Maskavā un Minskā apgalvo, ka Krievijas karavīri pēc mācībām atgriezīsies pastāvīgās dislokācijas vietās.

Šobrīd Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām vairāk nekā 100 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piedraudējis, ka gadījumā, ja Maskava nesaņems viņa pieprasītās "drošības garantijas", viņam nāksies īstenot "militāri tehniskus pasākumus".

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu