Vācijas ārlietu ministre: Krievijas valdībai ir jānodrošina caurredzamība par karaspēka atvilkšanu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka
Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka Foto: GLEB GARANICH / POOL / EPA

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka ceturtdien, 17. februārī, aicināja Krieviju nepieļaut "dezinformāciju" par tās karaspēka atvilkšanu no Ukrainas robežām, viņa mudināja Krievijas valdību nodrošināt caurredzamība par karaspēka atvilkšanu.

"Tas šobrīd ir centrāli, ka mums nav dezinformācijas, kas turpina izplatīties," sacīja ministre. "Gluži pretēji, Krievijas valdībai ir jānodrošina caurredzamība par to, kā karaspēks tiek atvilkts."

Krievija pēdējā laikā paziņojusi, ka daļa tās karaspēka, kas tika izvietots pie robežas, tiek atvilkta, tomēr Rietumu līderi norāda, ka nekas tāds nenotiek.

"Mēs uz vietas neredzam, ka būtu karaspēka kustība, kas iezīmētu atvilkšanu," sacīja Bērboka.

Vācijas aizsardzības ministre Kristīne Lambrehte ceturtdien saistībā ar situāciju, kas izvērsusies ap Ukrainu, mudināja pārlieku neuzticēties Krievijai.

"Mēs redzējām, ka šajā nedēļā parādījās pirmās pazīmes, ka Krievijas puse ir gatava sekmēt deeskalāciju," NATO aizsardzības ministru sanāksmes otrajā dienā Briselē sacīja Lambrehte. "Bet šos vārdus nevajadzētu uztvert naivi - tagad pēc šiem vārdiem vajadzētu sekot darbiem, turklāt darbiem, kas tiešām sekmē deeskalāciju."

Neraugoties uz Maskavas paziņojumiem par karaspēka atvilkšanu no Ukrainas robežām, Vācijas valdība "uz esošās informācijas pamata" šobrīd nevar apliecināt, vai tas patiešām ir noticis.

Kā norādīja ministre, "pagaidām ir tikai vārdi, nekādu darbu pagaidām nav", bet tiem "ir jāseko bez kavēšanās".

Šobrīd Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām vairāk nekā 130 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piedraudējis, ka gadījumā, ja Maskava nesaņems viņa pieprasītās "drošības garantijas", viņam nāksies īstenot "militāri tehniskus pasākumus".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu