Tagad iespējams iegādāties unikālu Alpina B12 ar pagarināto riteņu bāzi

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW Alpina B12
BMW Alpina B12 Foto: mobile.de

Pasaulē vienīgais BMW Alpina B12 ar pagarināto riteņu bāzi populārajā auto sludinājkumu vietnē Mobile.de šobrīd tiek pārdots par 55 tūkstošiem eiro. Auto nobraukums ne mazāk iespaidīgs – 200 000 kilometru.

Vācijas lietoto auto tirdzniecības vietnē Mobile.de ir iespējams iegādāties 2000. gada BMW Alpina B12 ar pagarināto virsbūvi, kas aprīkots ar 6 litru atmosfērisko V12 dzinēju. Trīs ražošanas gadu laikā Bavārijas inženieri uzbūvēja mazāk nekā simts šādu modifikāciju. Turklāt pārdošanai sagatavotais eksemplārs bija vienīgais modelis, kas krāsots ekskluzīvajā British Racing Green krāsā. Par vienreizējo sedanu pārdevējs prasa 55 000 eiro.

Alpina B12 uz E38 bāzes ražots no 1999. līdz 2001. gadam. Šajā laikā vācu speciālisti uzbūvēja tikai 94 šādus sedanus, kas izcēlās ar paaugstinātu veiktspēju, bagātīgu aprīkojumu un greznu apdari. Šādu Alpina komplektācijā bija iekļauta multimediju sistēma ar lielu ekrānu, dubultie sānu logi, adaptīvie amortizatori, kā arī dabīgās ādas salona apdare, visu sēdekļu apsilde, hidrauliskā bagāžnieka vāka piedziņa un elektriski regulējama stūres kolonna.

BMW Alpina B12
BMW Alpina B12 Foto: mobile.de

Pārdošanā izliktā eksemplāra galvenā iezīme ir unikālā virsbūves krāsa British Racing Green. Trīs ražošanas gadu laikā līdzīgā tonī tika nokrāsota tikai viena Alpina. Zem modeļa pārsega atrodas sešu litru atmosfēriskais V12, kura jauda tika palielināta līdz 430 zirgspēkiem. Sedans paātrinās līdz simtam 5,9 sekundēs, un tā maksimālais ātrums ir 291 kilometrs stundā.

BMW Alpina B12
BMW Alpina B12 Foto: mobile.de
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu