Kanādas premjerministrs vēlas pagarināt ārkārtas pilnvaras protestu izbeigšanai (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kanādas premjerministrs Džastins Trudo
Kanādas premjerministrs Džastins Trudo Foto: BLAIR GABLE/REUTERS

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo pirmdien paziņojis, ka nepieciešamas pagarināt ārkārtas pilnvaras, ko valdība ieguva, lai izbeigtu plašos protestus pret Covid-19 ierobežojumiem.

Trudo televīzijā pārraidītā preses konferencē paziņoja, ka kravas automašīnu šoferi, kā izskatās, pārgrupējas ārpus Otavas un var atgriezties galvaspilsētā, lai turpinātu protestus.

Demonstrācijas Kanādā sākās janvāra beigās kā protesta akcija pret valdības lēmumu obligāto vakcināciju attiecināt uz kravas automašīnu vadītājiem, kas veic pārrobežu pārvadājumus, bet strauji pārauga plašākā kustībā pret Covid-19 ierobežojumiem un premjerministra Džastina Trudo valdību.

"Ārkārtas stāvoklis nav beidzies," uzsvēra Trudo, norādot, ka pastāv reālas bažas par turpmākajām dienām.

Pagājušajā pirmdienā Trudo atsaucās uz Ārkārtas situāciju likumu, piešķirot varasiestādēm plašākas pilnvaras protestu pārtraukšanā.

Policijai bija nepieciešamas divas dienas, lai izklīdinātu demonstrantus Otavas centrā. 191 cilvēks tika aizturēts un tika aizvilkti 79 transporta līdzekļi. Policijas operācija noslēdzās svētdien.

Pirmdienas rītā Otavas centrā vairs nebija protestētāju, taču Trudo uzsvēra, ka pastāv risks, ka protesti var atsākties.

Trudo arī aicināja tautu uz vienotību, norādot, ka pandēmijas beigas nav zināmas, bet tas nenozīmē, ka nevar strādāt pie valsts dziedēšanas.

Tikmēr opozīcijas politiķi apsūdzējuši Trudo premjerministra pilnvaru ļaunprātīgā izmantošanā.

Parlamentā šodien paredzēts balsojumus par ārkārtas pilnvaru pagarināšanu, kas, visticamāk, tiks apstiprināta.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu