Putins uzdevis ievest Krievijas bruņotos spēkus Donbasa "republikās" (102)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: Sergei Guneyev/AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdienas vakarā uzdeva Aizsardzības ministrijai nodrošināt, lai Krievijas bruņotie spēki "uzturētu mieru" tā sauktajās Doņeckas un Luhanskas "tautas republikās" (DTR un LTR), kuru "neatkarību" Krievija atzinusi, ziņoja radiostacija "Eho Moskvi".

"Saistībā ar DTR un LTR vadītāju lūgumiem [uzdodu] Krievijas Aizsardzības ministrijai nodrošināt, lai līdz līguma noslēgšanai Krievijas bruņotie spēki īstenotu funkcijas miera uzturēšanai republiku teritorijā," teikts Krievijas prezidenta dekrētā.

Šis dekrēts nozīmē oficiālu Krievijas armijas ievešanu šajās jau iepriekš faktiski okupētajās Ukrainas austrumu teritorijās.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien parakstījis dekrētus par okupēto Austrumukrainas teritoriju "neatkarības" atzīšanu.

Krievija ar rīkojumu izvietot karaspēku Austrumukrainā ir atmaskojusi savus patiesos nodomus, pirmdien ANO Drošības padomes sēdē sacīja Vācijas vēstniece Antje Lēndertse.

"Krievija atkārtoti uzstājusi, ka tā nav šī konflikta puse. Šodien tā sevi ir atmaskojusi un apliecina, ka tā vienmēr tāda ir bijusi," padomei sacīja vācu diplomāte.

Atzīstot tā saukto Donbasa "republiku" "neatkarību", Putins ir ''saplēsis Minskas vienošanās", kas 2015.gadā tika noslēgtas ar mērķi atrisināt bruņoto konfliktu Donbasā, pirmdien ANO Drošības padomē sacīja ASV vēstniece Tomasa-Grīnfīlda.

Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu, brīdināja amerikāņu diplomāte.

Komentāri (102)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu