Igaunijas prezidents: Baltijas valstīm nav jābaidās kļūt par Krievijas nākamo mērķi (8)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Igaunijas prezidents Alars Kariss noraida iespēju, ka Krievijas uzbrukuma nākamais mērķis būtu Baltijas valstis, jo uz to atbildētu visa NATO alianse.

Kariss, kurš pašlaik ir darba vizītē Kijevā, otrdien pēc tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski paziņoja, ka Igaunija solidāri atbalsta Ukrainu.

Kariss uzsvēra, ka tagad ikvienam ir pienākums aizstāvēt savus pamata principus un vērtības.

"Pašreizējā situācija ir skaidrs drauds Eiropas drošībai," Igaunijas prezidents teica preses konferencē Kijevā, piebilstot, ka Eiropas Savienībai un NATO arī turpmāk jābūt atvērtām pret Ukrainu.

Kā viņš klāstīja, Ukrainai ir tiesības aizsargāt savas robežas un Igaunija arī turpmāk atbalstīs Ukrainu.

Uz jautājumu, vai viņam nav bail, ka Baltijas valstis varētu būt nākamais Krievijas mērķis, Igaunijas prezidents atbildēja noliedzoši.

"Ne Baltijas valstīm, ne kādai citai NATO dalībvalstij tādu problēmu nav. Ja situācija saasināsies, tas būs karš pret NATO kā vienotu veselumu," viņš paskaidroja.

Vienlaikus Kariss uzsvēra, ka situācijas pavērsiens Ukrainā nenozīmē, ka ir beigušies centieni konfliktu atrisināt diplomātiski.

"Galvenā problēma ir tā, ka Putinam joprojām ir jādomā par Krievijas iedzīvotājiem un viņu likteni pat tad, ja viņam nerūp ukraiņi," viņš teica.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu