Eksotika austrumos. Fotogrāfs uzņem pārsteidzošus attēlus Japānas pamestajās vietās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Franču fotogrāfs Romēns Velons savā interešu lokā ir iekļāvis dažādu pamestu vietu attēlu uzņemšanu. Pirms diviem gadiem viņš devās uz pārsteidzošo un kontrastiem bagāto Japānu, kur iemūžināja dažādus ekstravagantus arhitektūras objektus – viesnīcas, parkus, dažādus pilsētu rajonus. “Es jums varētu pastāstīt dažādus stāstus, kas slēpjas aiz šiem attēliem, taču labāk ļaušu darboties jūsu iztēlei,” par savu darbu stāsta Velons.

Jaunajiem fotogrāfiem viņš iesaka pirms ceļojuma veikt izpēti, pavadīt laiku internetā, atrodot kādu interesantu stāstu par konkrēto vietu.

Velons uzskata, ka tieši lokācijas atrašana ir pats svarīgākais.

Protams, palīdz arī tikšanās ar vietējiem iedzīvotājiem – ir vērts norunāt interviju ar kādu vietvaras pārstāvi vai ekskursiju gidu.

Fotogrāfs savos pārgājienos līdzi ņem tikai pašu nepieciešamāko, bet fotokamerai galvenokārt izmanto tikai vienu lēcu.

Būtiski ir atcerēties, ka fotogrāfs citā valstī ir tikai viesis, un jācenšas būt pēc iespējas diskrētākām, cienīt katras valsts paražas un tikumus.

“Es vēlos, lai manas fotogrāfijas atspoguļo to, ko es jūtu par konkrēto vietu vai ēku. Tāpat arī cenšos izmantot arī maksimāli daudz gaismas, lai attēli būtu pēc iespējas dzīvīgāki, vitālāki,” par savu darbu saka Velons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu