Nīderlandē "Apple" veikalā vairākas stundas bijuši sagrābti ķīlnieki (7)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/EPA/Scanpix

Nīderlandes policija atrisinājusi ķīlnieku krīzi tehnoloģiju kompānijas "Apple" veikalā Amsterdamā, trešdien paziņojusi policija.

Bruņots vīrietis bija saņēmis par ķīlnieku vismaz vienu cilvēku, kuru neatbrīvoja vairākas stundas.

Policija aizturēja aizdomās turamo pēc tam, kad viņš izskrēja laukā no veikala otrdienas vakarā.

"Mums izdevās izbeigt situāciju, notriecot ķīlnieku sagrābēju ar automašīnu, kad viņš izskrēja ārā," tviterī paziņoja policija, piebilstot, ka 27 gadus vecais aizdomās turamais guvis nopietnas traumas.

Vīrietis bija bruņots ar pistoli un automātisko šauteni, ar kuru viņš izdarīja vismaz četrus šāvienus, kad policija ap plkst.18 ieradās laukumā, kurā atrodas veikals, preses konferencē šodien paziņoja Amsterdamas policijas priekšnieks Franks Pauss.

Vīrietis, kuram ir iepriekšēja sodāmība, pats sazinājās ar policiju, pieprasot 200 miljonu eiro kriptovalūtās un drošu izkļūšanu no ēkas.

"Viņš piedraudēja ķīlniekam ar ieroci un draudēja uzspridzināt sevi, tāpēc mēs to uztvērām ļoti nopietni," Amsterdamas policijas priekšnieku citēja laikraksts "Parool".

Situācija atrisinājās, kad ķīlnieks - 44 gadus vecs britu vīrietis - izbēga no ēkas brīdī, kad policijas robots pēc uzbrucēja lūguma piegādāja ūdeni pie veikala durvīm.

Uzbrucējs dzinās pakaļ ķīlniekam un viņu notrieca automašīna.

Ķīlnieku krīze ilga vairākas stundas, kuru laikā aptuveni 70 cilvēkiem izdevās pamest veikalu.

Nav ziņu, ka kāds no cilvēkiem būtu ievainots, izņemot notriekto uzbrucēju.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu