Glīts, saprotams un pieejams. Kāds ir modernizētais kompaktnieks Kia Ceed?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Tā vien izskatās, ka Kia laika mērīšanas sistēmā būs divas ēras – pirms un pēc jaunā logo. Turklāt jaunais logo sastopams ne tikai uz jauniem modeļiem kā Sportage, bet arī modernizētajiem, piemēram, Ceed. Līdzi jaunam logotipam nāk modernizācija – kā ārēja, tā arī iekšēja.

Atjauninātais Kia Ceed Eiropā bez plaša šova nāca klajā 2021. gada vasarā. Tā kā pašreizējā kompaktklases modeļa paaudze iznāca jau 2018. gadā, bija pienācis laiks tā sauktajam "feisliftam".

Raidījuma TV Auto ziņas vadītājs Normunds Avotiņš: "Vizuālā modernizācija galvenokārt skārusi priekšu, kur ir jaunas formas dienasgaitas lukturi ar četrām diodēm, kas atgādina kādu sporta auto marku. Arī jauna reste, miglas lukturi un vēl šis tas."

Atkarībā no komplektācijas pakāpes, jaunajam Ceed ir izteiksmīgākas un spožākas gaismas. Toties Kia raksturīgā "tiger nose" radiatora reste zaudējusi striktos apveidus.

Hečbeka salonā izskatās tā, it kā Kia būtu aktrituši atpakaļ Āzijas stilistikā. Bet jums vajadzētu redzēt jauno Proceed. "Reāla bomba!" saka Normunds Avotiņš.

Tieši tāpat kā vajadzētu ievērtēt jaunos GT-Line komplektācijas lukturus. Ar tiem Ceed tagad var atpazīt no liela attāluma.

Normunds Avotiņš: "Kia nav iesācējs elektrifikācijā. Ar šo marku pazīstam gan elektroauto, gan hibrīdus. Tāpēc prieks, ka Kia joprojām attīsta parastos motorus. Izmēģinātajam Ceed uzstādīts 1.5 litru tiešās iesmidzināšanas turbomotors ar 160 ZS."

Mūsdienās, kad pat piecvietīgam auto normāls skaitās 1,2 motors, pusotra litra turbo šķiet sapņu piepildījums. Interesanti, ka tam ir par 10 ZS vairāk neā līdzīgam VW motoram. Milzu atšķirību paātrinājumā nevar just, tāpēc laikam tas bija principa jautājums.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Savukārt,

ja jūsu princips ir pirkt pēc iespējas lielāku hečbeku par pēc iespējas mazāku naudu, mierīgi var iztikt ar litra motoru. 

Jautājums, vai tur varēs dabūt divsajūgu kārbu. Atbilde – nē, nevarēs vis. Toties Ceed joprojām ražo arī ar dīzeli.

Normunds Avotiņš: "Tā īsti neatceros, vai Ceed vienmēr braucis tik maigi, vai tikai jaunais un ar ziemas riepām. Bet vispār patīkams un relaksējošs auto."

Ja tas neatbilst jūsu temperamentam,

nospiežam pogu Sport un ar lāpstiņām zem stūres var paspēlēt autosportu.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Par to, ka braucat ar modernizēto Ceed, nepārgtraukti atgādinās jaunais logo uz stūres. Tās forma arī mainījusies uz sportisko pusi, bet iedarbināšana ir ar atslēgu. Arī panelis ir analogais, kas daudziem patīk labāk par virtuālo.

Infodisplejs vidū gan ir bagātīgi animēts, tāpēc Ceed nerada vakardienas auto iespaidu. Apple Car Play jau ir bezvadu, un demo izpildījumā ir arī dalīta klimata iekārta. Pat samērā viennkāršā Ceed komplektācijā ir daudz vadītāja asistentu – noguruma mērītājs, līniju lasītājs, automātiskā piestūrēšana.

Kia Ceed Eiropas tirgū ir ārkārtīgi iecienīts modelis, un viegli saprast, kāpēc. Atkarībā no virsbūves, dzinēja un komplektācijas to var pielāgot visplašākajam pircēju lokam no tirdzniecības aģenta līdz spilgtam individuālistam.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Normunds Avotiņš: "Un vēl Ceed ir atradums tiem, kurus tracina jaunā mode ar ekrāniem un paneļiem bez pogām. Šeit katrai lietai ir sava poga!" 

Ja gribam pagriezt siltāk/aukstāk, tad katrai pusei ir savs kloķītis, nav nekur jāgramstās pa ekrānu. Gribam pagriezt btumšāk paneli, atkal jau nav jālien ekrāna trešajā izvēlnē. Vecajā vietā ir foršs taustiņš, kor var atrast uz tausti, pat uz to neskatoties.

Spriežot pēc tā, kā izskatās jaunā Sportage panelis, nākamās paaudzes Ceed tik daudz pogu vairs nebūs. Bet līdz tam vēl paies trīs līdz pieci gadi.

Secinājumi

Cik jauks, nepretenciozs un godīgs auto ir tas Kia Ceed! Forši brauc, pieklājīgi izskatās, un, pats galvenais, daudz nemaksā. Šis ar visu, kas iekšā, maksā 20 000 eiro. Ja sagribēsiet ko lustīgāku, arī nebankrotēsit. Ja brauksit ar manuālo kārbu, tad mašīna izmaksās zem 20 tūkstošiem.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Kia Ceed 1.5 T-GDI 7DCT

+ patīkama gaita un vadāmība

+ papildināts aprīkojums

+ ņipra dinamika

- kavēta DCT pārslēgšanās

- neskaidrs "klimata" apgaismojums

Dzinējs: 1482 ccm, R4 turbo

Jauda: 160

Paātrinājums: 8,6

Patēriņš: 5,9

CO2: 133

Cena: no 19 590

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu