Lietuvas policijai saņem nopietnu tehniku ātrumpārkāpēju ķeršanai (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Nemarķēts policijas BMW 530D xDrive
Nemarķēts policijas BMW 530D xDrive Foto: Lietuvas Valsts policija/Facebook

Lietuvas policija sociālajos tīklos izplatījusi ziņu, ka tās jaunais ierocis cīņā ar satiksmes noteikumu pārkāpējiem – melns un nemarķēts BMW 530d xDrive – jau ir izbraucis ielās. Tas pildīs daudzas funkcijas, bet galvenā būs ātruma mērīšana.

Pagaidām amatpersonas nav precizējušas, kurās pilsētās un reģionos jaunais BMW brauks visvairāk. Lietuvas policija plašāku informāciju sola sniegt ceturtdien, vēsta portāls 15min.lt.

Tāpat kā citas netrafaretās policijas automašīnas, BMW ir maskētas bākugunis, kā arī inteliģentas ātruma mērīšanas iekārtas.

Viedokļi par policijas jaunieguvumu atšķiras un Facebook lietotāju reakcija ir dažāda. Vieni atbalsta Lietuvas policiju, bet citi ironizē, ka tagad ierēdņi slēpsies BMW mašīnā, kam jau tā nav īpaši laba slava satiksmes noteikumu ievērošanas kontekstā.

BMW 530d xDrive jaunākajā paaudzē ir apgādāts ar 3 litru dīzeļdzinēju, kas attīsta 286 ZS un 650 Nm. No nulles līdz 100 kilometriem stundā pilnpiedziņas sedans spēj paātrināties 5,4 sekundēs, un tā maksimālais ātrums ir 250 km/h.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu