Hyundai patentē slīdošu bagāžas nodalījuma vāku (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

1996. gadā Porsche prezentētajam 911 Targa bija atbīdāms jumts, kas pēc aktivizēšanas noslīdēja zem aizmugurējā vējstikla. Kaut ko līdzīgu tikai pretējā virzienā ar bagāžs nodalījumu tagad iecerējuši īstenot Hyundai inženieri.

Pamatojoties uz patenta pieteikumu, kas atbildīgajās iestādēs iesniegts 2021. gada janvārī un tagad publicēts arī NewNissanZ forumā, Hyundai inženierim ir Porsche jumtam līdzīga ideja, taču apgrieztā veidā un nevis kupejām vai hečbekiem, bet gan krosoveriem.

Dokumentos, kas iesniegti ASV Patentu un preču zīmju birojā ar nosaukumu "Bīdāmās bagāžas durvis" ir aprakstīts mehānisms, ar kura palīdzību paceļamās durvis var pārbīdīt uz augšu virs jumta tā vietā, lai durvju eņģes būtu no augšas un pašas durvis būtu veramas uz āru no transportlīdzekļa.

Šāds mehānisms pavērtu plašāk ne tikai piekļuvi bagāžniekam, bet arī plašākas iespējas automobili ērti lietot šaurās vietās, kur citkārt bagāžnieku nevarētu atvērt pilnā apmērā.

Hyundai patentētais mehānisms ir samērā vienkāršs. Kad jāievieto mantas bagāžas nodalījumā, īsa sviras svira bagāžas nodalījuma durvju augšpusē saliecas, lai paceltu vāka augšējo malu virs jumta un attēlos redzams, ka bagāžas nodalījuma durvis pilnībā atvērtā stāvoklī atrodas virs jumta.

Var piebilst, ka Hyundai jau izsenis patīk slīdošas lietas. Dienvidkorejas uzņēmums jau 2005. gadā iesniedza patenta pieteikumi bīdāmai kravas nodalījuma grīdai un 2016. gadā bīdāmās kaijas spārnu tipa durvis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu