Video ⟩ Cilvēki pulcējas protestā pie Krievijas vēstniecības Rīgā (24)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Juris Lisovs/TVNET

Vairāk nekā 150 cilvēku šovakar pulcējušies pie Krievijas vēstniecības Rīgā, nosodot un aicinot pārtraukt tās karaspēka īstenoto uzbrukumu Ukrainai.

Ja rīta pusē protestā piedalījās apmēram 50-70 cilvēki, tagad protestētāju skaits ir būtiski pieaudzis, turklāt tiek prognozēts, ka cilvēku skaits vēl pieaugs.

Klātesošie tur rokās plakātus un karogus, kā arī izkliedz dažādus Krievijas prezidenta rīcību nosodošus un Ukrainu atbalstošus saukļus, piemēram, "Rokas nost no Ukrainas!".

Dienas gaitā dažādos laikos notikušās akcijas apmeklējuši dažādi politiķi, tostarp Eiropas Parlamenta, Rīgas domes, Saeimas deputāti, kā arī atsevišķi ministri.

Vakarpusē brīvprātīgie nodrošina, ka sanākušajiem tiek piedāvāta tēja un kafija, savukārt Rīgas dome nodrošina fasādi, lai tajā novietotu lielu Ukrainas karogu.

Pie Ukrainas vēstniecības šodien sanākuši pārstāvji arī no visu Eiropas Savienības valstu vēstniecībām. Kā novēroja aģentūra LETA, viņi ne tikai tur karogus, lai parādītu atbalstu, bet arī iekšā Ukrainas vēstniecībā paraksta dokumentu, kas apliecina viņu atbalstu Ukrainai. Šo akciju organizē Francijas vēstniecība.

Protesta laikā cilvēki saka runas, tiek skandēta ukraiņu mūzika, bet cilvēki no garāmbraucošām automašīnām signalizē ar spēkratu skaņas signāliem.

"Mūžīgais kauns [Krievijas prezidentam Vladimiram] Putinam, kauns Krievijai, lai dzīvo Ukraina! Slava Ukrainai!" izkliedza kāds no akcijas dalībniekiem.

Tikmēr Valsts policija izplatījusi paziņojumu, kurā raksta, ka, reaģējot uz iedzīvotāju pulcēšanos pie Krievijas vēstniecības, lai paustu nosodījumu Krievijas militārajai agresijai pret Ukrainu, policija ir klātesoša iedzīvotāju pulcēšanās vietā un rūpējas par sabiedrisko kārtību un drošību.

Policija nesoda garāmbraucošos transportlīdzekļu vadītājus par skaņas signāla pielietošanu pie vēstniecības, bet gan preventīvi brīdina, ka tas ir ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums un lūdz tos nepārkāpt.

Policija noliedz publiskajā vidē izskanējušo informāciju, ka policija, it kā par to piemēro sodus. Vienai personai protokols noformēts par braukšanu bez iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Policija pilnībā izprotot satraucošo situāciju un nekādā veidā neliekot šķēršļus iedzīvotāju vēlmei paust atbalstu Ukrainai, taču aicina to darīt, nepārkāpjot Latvijas valstī noteiktos likumus.

Kā vēstīts, Putins ceturtdien paziņoja, ka Krievija sāk militāru uzbrukumu Ukrainai.

Īsi pēc tam televīzijas kanāls "Doždj" vēstīja, ka no dažādām Ukrainas pilsētām, tostarp no Kijevas pienāk ziņas par sprādzieniem.

CNN, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministriju, ziņoja, ka sprādzieni Kijevā esot raķešu triecieni.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu