Viens no Krievijas iespējamajiem mērķiem - satelīti (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Skats no satelīta - lauka hospitālis pie Ukrainas robežas
Skats no satelīta - lauka hospitālis pie Ukrainas robežas Foto: Reuters/ScanPix

ASV Nacionālais izlūkošanas birojs (NRO) paziņojis, ka viens no Krievijas iespējamajiem mērķiem Ukrainā varētu būt satelīti.

“Es domāju, mēs diezgan skaidri redzam, ka Krievija ir nolēmusi Ukrainā darīt visu, ko vēlas, un tā vēlas uzvarēt,” izteicās NRO direktors Kristofers Skoulzs.

Lai arī Skoulzs neizteica noteiktus paredzējumus par to, kā uzbrukums satelītiem varētu notikt, tomēr viņš aicināja gan valdības, gan komerciālo satelītu operatorus būt uzmanīgiem, vēstīts izdevumā “Space News”.

“Es teiktu, ka svarīgi ir iet un pārliecināties par to, ka jūsu sistēmas ir drošas un rūpīgi pieskatītas. No otras puses ir grūti pateikt, cik tālu Krievija ies, lai sasniegtu savus mērķus. Labāk gan ir būt sagatavotam, nekā piedzīvot pārsteigumu.” piebilda Skoulzs.

Naktī uz 24. februāri Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par "militāras operācijas" sākumu Ukrainā, kam sekoja plašs Krievijas armijas iebrukums. Reaģējot uz Krievijas agresiju, starptautiskā sabiedrība pieprasa nekavējoties piemērot visstingrākās sankcijas, bet NATO aktivizējusi Austrumeiropas aizsardzības plānus.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu